Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ»



Το «Aegean Breeze» θα αναλάβει τελικά την απάντληση του πετρελαίου από το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Αίσιο τέλος φαίνεται να παίρνει το νέο «βραχυκύκλωμα» που προκλήθηκε εξαιτίας της διεκδίκηση της επιχείρησης απάντλησης του πετρελαίου από τις δεξαμενές του «Αγία Ζώνη ΙΙ» από δύο διαφορετικές εταιρείες.



Ξεκίνησε η απάντληση καυσίμων από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Ξεκίνησε η διαδικασία απάντλησης των καυσίμων από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου.



Δεν έχει πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον Ελληνικό Νηογνώμονα το «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ» «δεν έχει επιθεωρηθεί και δεν κατέχει οποιοδήποτε πιστοποιητικό αξιοπλοΐας εκδοθέν από τον Ελληνικό Νηογνώμονα».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του η «Ελληνικός Νηογνώμων Α.Ε.», με την οποία ενημερώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ».



Μαύρισε η Πειραϊκή! Τεράστια η οικολογική καταστροφή από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στο Σαρωνικό.

Με σκυθρωπά πρόσωπα αντικρίζουν από το πρωί οι Πειραιώτες την "όαση" τους όπως αποκαλούν την Πειραϊκή Χερσόνησο...  Το μέρος όπου πολλοί κάνουν τα μπάνια τους, τον απογευματινό τους περίπατο, τη βόλτα των παιδιών τους με τα καρότσια και τα ποδήλατα έχει καλυφθεί από το μαύρο πέπλο του μαζούτ ενώ έντονη είναι και η δυσοσμία σε ολόκληρη την περιοχή.