Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Μαύρισε η Πειραϊκή! Τεράστια η οικολογική καταστροφή από την βύθιση του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» στο Σαρωνικό.



Με σκυθρωπά πρόσωπα αντικρίζουν από το πρωί οι Πειραιώτες την "όαση" τους όπως αποκαλούν την Πειραϊκή Χερσόνησο...  Το μέρος όπου πολλοί κάνουν τα μπάνια τους, τον απογευματινό τους περίπατο, τη βόλτα των παιδιών τους με τα καρότσια και τα ποδήλατα έχει καλυφθεί από το μαύρο πέπλο του μαζούτ ενώ έντονη είναι και η δυσοσμία σε ολόκληρη την περιοχή.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Πέπη Οικονομάκη

Οι ερασιτέχνες ψαράδες στον όρμο της Αφροδίτης δεν μπορούν να πιστέψουν την εικόνα που αντικρίζουν.

Οι βάρκες τους, μαύρες κι αυτές στα ύφαλα, επιπλέουν σε παχύ στρώμα πετρελαίου... Τα χιλιοτραγουδισμένα βράχια της Πειραϊκής έχουν αλλάξει κι αυτά χρώμα... Να βγουν για ψάρεμα, ούτε λόγος!

Οι μέχρι χθες λουόμενοι σήμερα έμειναν παρατηρητές... Ο τόπος που έκαναν τις βουτιές τους είναι πλέον βγαλμένος από την κόλαση. Δε βρίσκουν ούτε έναν όρμο καθαρό, θλίψη και μόνο θλίψη...

 

Ιδιωτικά συνεργεία παλεύουν από το πρωί να καθαρίσουν την πλαζ Βοτσαλάκια, ενώ ιδιωτικά αντιρρυπαντικά σκάφη δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη ρύπανση σε Πειραϊκή και Φρεαττύδα, που προήλθε από την πετρελαιοκηλίδα που δημιούργησε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ  έξω από τη Σαλαμίνα.

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, ζήτησε να συγκληθεί εκτάκτως ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με τον Αρχηγό του Λιμενικού σήμερα θα εκτιμηθεί η κατάσταση και θα υπάρξει ενημέρωση τόσο για τον τρόπο, όσο και για το χρονοδιάγραμμα του καθαρισμού της περιοχής της Πειραϊκής.

Φωτογραφίες BriefingNews