Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

27



Στις 27 Νοεμβρίου η επιστροφή των δανειστών

Τροποποιείται το πρόγραμμα της άφιξης των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, λόγω της εορτής της Ημέρας των Ευχαριστιών. 

Σύμφωνα με το newmoney.gr, η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε σήμερα, Σάββατο, ότι θα έρθουν τελικά τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, αντί για τις 20 Νοεμβρίου. 



Σύνοδος των 27: Τι πέτυχε ο Τσίπρας

Λίγο από όλα είχε η Σύνοδος των 27 για το Brexit, στην οποία συμμετέχει και ο Αλέξης Τσίπρας, ως παρατηρητής. Το κλίμα της Συνόδου ήταν ιδιαίτερα θερμό, με την Έλληνα πρωθυπουργό να μην κάνει πηγαδάκι μόνο με την Άνγκελα Μέρκελ αλλά και με τον Φρανσουά Ολάντ, τον οποίο, μάλιστα, κάλεσε στην Ελλάδα για διακοπές.



Αναστασιάδης: Οι 27 της Ε.Ε να τιμήσουν την υπογραφή τους στη Διακήρυξη της Ρώμης

Τη σημασία της τήρησης των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι 27 της ΕΕ μετά την υπογραφή της Διακήρυξης της Ρώμης, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά το πέρας της Συνόδου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αρχή της αλληλεγγύης και της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου έναντι όλων και χωρίς εξαιρέσεις.



Ο Αναστασιάδης στέλνει επιστολή στους "27"ηγέτες της ΕΕ

Αντίδραση από την ίδια την Ε. Ε. για τις απαράδεκτες αξιώσεις της Τουρκίας να ισχύσουν, μετά τη λύση του Κυπριακού και για τους Τούρκους πολίτες, οι τέσσερις βασικές ελευθερίες, ζητά ο πρόεδρος Αναστασιάδης με επιστολή του προς τους 27 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και προς όλους τους θεσμικούς φορείς της Ένωσης.



Τους όρους του «διαζυγίου» με τη Βρετανία ετοιμάζουν οι 27 της ΕΕ

Οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καταθέσουν τα σχέδιά τους αυτή την εβδομάδα για την έξοδο της Βρετανίας από την
Ένωση (Brexit), δήλωσαν διπλωμάτες, μετά από μια συνάντηση αντιπροσώπων των 27 χωρών αργά χθες για να προετοιμάσουν μια κοινή δήλωση της ΕΕ.



Στους 27 οι νεκροί στην Καμπούλ

Αυξάνεται, όσο περνάει η ώρα, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών από την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τέμενος στην Καμπούλ. Στους 27 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας. Η ίδια πηγή αναφέρει ότι ο αριθμός των τραυματιών έχει ανέλθει σε 35.