Δευτέρα 13 Μαΐου 2024 -

17 νοεμβρη



Να ανακηρυχθεί η 17 Νοεμβρίου επίσημη αργία του κράτους θα ζητήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ψήφισμα για να ανακηρυχθεί η 17η Νοεμβρίου ως επίσημη αργία του κράτους, θα καταθέσει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου και οι βουλευτές του κόμματός της, με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.



Αποφυλακίζεται ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη Ηρακλής Κωστάρης

Ηρακλής Κωστάρης ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια αποφυλακίζεται με την διαδικασία της υφ’ όρων απόλυσης 19 χρόνια μετά την σύλληψη του.



Σαν σήμερα 29 Ιουνίου 2002: Η έκρηξη βόμβας στον Πειραιά που τραυματίζει τον Σάββα Ξηρό

Στις 29 Ιουνίου 2002 η πρόωρη έκρηξη βόμβας έγινε η αφορμή για να αρχίσει η εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

 



Βγήκε από την Εντατική ο Κουφοντίνας

Σε κανονικό θάλαμο νοσηλείας του πρώτου ορόφου του Νοσοκομείου Βόλου μεταφέρθηκε πριν από λίγη ώρα ο πολυισοβίτης της 17 Νοέμβρη, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος όλες τις προηγούμενες ημέρες νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, μετά από επιπλοκές που είχε παρουσιάσει στην υγεία του λόγω της απεργίας πείνας. 



Την Τρίτη η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για την άδεια του Κουφοντίνα

Την Τρίτη η συζήτηση στον Άρειο Πάγο για την άδεια του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη. Η εισαγγελέας που θα κάνει την πρόταση θα είναι η ίδια η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Η ίδια αναίρεσε το βούλευμα που αρνούνταν τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα. Από τις 2 Μαΐου έχει ξεκινήσει απεργία πείνας ο Κουφοντίνας.



Παύλος Μπακογιάννης: 29 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία

Εικοσιεννιά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δολοφονία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Παύλο Μπακογιάννη, από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».