Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

ζωνες



Στοιχεία σοκ: Πάνω από 350 εκατομμύρια παιδιά βιώνουν σήμερα τη φρίκη του πολέμου

Περισσότερα παιδιά παρά ποτέ ζουν σήμερα σε εμπόλεμες ζώνες και διατρέχουν κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους ή να υποστούν ακραία βία, τονίζει σε έκθεσή της που δίνει στη δημοσιότητα σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Σώστε τα Παιδιά (Save the Children), που χαρακτηρίζει τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά.



Παυλόπουλος: «Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο»

«Είμαστε ο κατεξοχήν λαός της ελευθερίας και της αλήθειας. Εμείς δεν κάναμε επεκτατικούς πολέμους, εμείς υπερασπιστήκαμε τον τόπο και τον πολιτισμό μας. Λέμε στους γείτονες μας ότι είμαστε εδώ, είμαστε η πόρτα και το παράθυρό τους για τη Δύση και την ΕΕ. Τείνουμε χείρα φιλίας και επιθυμούμε την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.



«Σαφάρι» της Τροχαίας την Τσικνοπέμπτη: 1.285 έλεγχοι, 92 μεθυσμένοι, 25 χωρίς ζώνες

Σε 1.285 ελέγχους αλκοτέστ που διενήργησε χθες (Πέμπτη) η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σε οδηγούς οχημάτων, διαπιστώθηκε ότι οι 92 εξαυτών είχαν καταναλώσει αλκοόλ σε ποσοστό άνω του επιτρεπομένου ορίου.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν άλλες 925 παραβάσεις που επισείουν διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 31 επιφέρουν και ποινικές κυρώσεις. Αναλυτικά:



Υπέρ της δημιουργίας ζωνών ασφαλείας στη Συρία ο Τραμπ

Τη δημιουργία ζωνών ασφαλείας στη Συρία, προκειμένου να προστατευτούν όσοι διαφεύγουν από τις πολεμικές συγκρούσεις, προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Σίγουρα θα οργανώσω ζώνες ασφάλειας για τους ανθρώπους στη Συρία» δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο ABC News.



Βίτσας: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Όλα είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες και με βάση αυτές συγκροτούμε τη στρατηγική μας, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».



Κοτζιάς: Η αλβανική πλευρά εξακολουθεί τη χοτζική, αναχρονιστική πρακτική των μειονοτικών ζωνών

«Τα ζητήματα της ελληνικής μειονότητας, περιλαμβανομένου του περιουσιακού, αποτελούν ουσιώδες συστατικό των ελληνο-αλβανικών σχέσεων», απαντά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με επιστολή του στις ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, Γιάννη Κεφαλογιάννη και Μάξιμου Χαρακόπουλου, σχετικά με το ζήτημα των κατεδαφίσεων οικιών και καταστημάτων της ελληνικής μειονότητας στη Χ