Σάββατο 08 Μαρτίου 2025 -

ζεσταμα



Αυτά είναι τα τρία τρόφιμα που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε – Κίνδυνος να εμφανιστούν θανατηφόρα βακτήρια

Υπάρχουν τρεις συγκεκριμένες τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε καθώς υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι να εμφανιστούν θανατηφόρα βακτήρια.

Οι κίνδυνοι από την αναθέρμανση του φαγητού θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βλάβη των νεφρών.



Προσοχή! Μην φας το ρύζι που περίσσεψε από χθες!

Όλοι έχουμε ξαναζεστάνει το χθεσινό ριζότο ή έχουμε πάρει στη δουλειά ταπεράκι με κοκκινιστό και ρύζι από τη μαμά μας.



Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνονται μετά το μαγείρεμα

Το φαγητό που πετιέται στα σκουπίδια είναι μια από τις μεγαλύτερες σπατάλες της καθημερινότητας...

Αν το «δεν πετιέται τίποτα» είναι κανόνας σε ένα νοικοκυριό, τότε αξίζει να σταθούμε και στην εξαίρεσή του.



Δηλητηρίαση από το ρύζι-Τι να προσέξετε

Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι κινδυνεύουν συχνά να πάθουν δηλητηρίαση από το μαγειρεμένο ρύζι που περισσεύει στο γεύμα και το καταναλώνουν ξαναζεσταμένο αργότερα ή την επόμενη μέρα.

Ωστόσο, δεν είναι η αναθέρμανση που προκαλεί το πρόβλημα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο το ρύζι έχει αποθηκευτεί πριν ξαναζεσταθεί.

Πώς προκαλείται η δηλητηρίαση



Ζεσταίνεις τα μακαρόνια σου και συνεχώς κολλάνε; Ιδού ο σωστός τρόπος να το κάνεις!

Τα μακαρόνια είναι από τα πιο νόστιμα και γρήγορα φαγητά που μπορείς να μαγειρέψειςΓι΄ αυτό τον λόγο υπάρχουν σε κάθε κουζίνα και όλοι τα προτιμούν, από πολυάσχολους φοιτητές μέχρι μητέρες που θέλουν να φτιάξουν κάτι την τελευταία στιγμή.



Τι να προσέχετε όταν ξαναζεσταίνετε το ρύζι. Υπάρχει κίνδυνος δηλητηρίασης

Δεν είναι πολλοί εκείνοι που γνωρίζουν ότι η κατανάλωση ρυζιού της επόμενης μέρας ελλοχεύει τον κίνδυνο της τροφικής δηλητηρίασης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι αιτία η αναθέρμανση του φαγητού, αλλά ο τρόπος αποθήκευσης του ρυζιού μέχρι να ξαναζεσταθεί.

Τι προκαλεί την δηλητηρίαση