Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

υδρα



Η εορτή του Αγίου Ακινδύνου στην Ύδρα

Στον εορτάζοντα Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης π. Ακίνδυνο Δαρδανό ευχήθηκε ο Μητροπολίτης κ. Εφραίμ, κληρικοί και ο λαός της Ύδρας.



Σεισμός ΤΩΡΑ 5,1 Ρίχτερ στην Ύδρα! Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε κοντά  στην Ύδρα, ο οποίος σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε ισχύ 5,2 Ρίχτερ!



Διακοπή δρομολογίων ημερόπλοιων για Αίγινα, Πόρο, Ύδρα, συνιστά ο Γ. Πατούλης

Το προσεχές 10ήμερο να διακοπούν τα δρομολόγια ημερόπλοιων στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής (Αίγινα, Πόρο, Ύδρα), συνιστά ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσής του.



Κωνσταντίνος Βολανάκης: Έκθεση του πατέρα της ελληνικής θαλασσογραφίας στην Ύδρα

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ) διοργανώνει μεγάλη έκθεση με έργα του Κωνσταντίνου Βολανάκη, του πατέρα της ελληνικής θαλασσογραφίας, όπως χαρακτηρίζεται από τους μελετητές.



Ύδρα: Κατέρρευσε ναός του 1.700 από την κακοκαιρία - Καταστράφηκε τέμπλο και προσκυνητάρια - Δείτε ΦΩΤΟ!

Ο παλαιός Ενοριακός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Υδρα, κτίσμα του 1789, κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της νύχτας από την έντονη βροχόπτωση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικρατούσαν στο νησί.

Όπως αναφέρουν οι argolikeseidhseis.gr ο ναός είναι γνωστός ως «Αγια-Σωτήρα του παπα-Καλαμακιώτου».



Στο «σφυρί» η θρυλική κατοικία του Ανδρέα Μιαούλη στην Ύδρα (φωτογραφίες)

Υπήρξε το σπίτι του Έλληνα καραβοκύρη της Ελληνικής Επανάστασης, Ανδρέα Μιαούλη, που διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, ως διοικητής ναύαρχος του ελληνικού στόλου, αλλά και στη μετέπειτα πολιτική ζωή του τόπου.