Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

yahoo



Θα έχει το Facebook την (κακή) τύχη του Yahoo;

Θα είναι το Facebook το νέο Yahoo; Καθώς αυξάνονται οι εναντίον του πιέσεις των κυβερνήσεων, οι χρήστες φαίνεται να απομακρύνονται σιγά-σιγά και οι διαφημιζόμενοι δείχνουν ολοένα πιο δυσαρεστημένοι, το Facebook δεν αποκλείεται να βρεθεί αντιμέτωπο με το τυπικό μάθημα-πάθημα της ιστορίας του διαδικτύου: και οι μεγάλοι πέφτουν από την κορυφή, όπως π.χ.



Όλοι οι λογαριασμοί της Yahoo επηρεάστηκαν από την παραβίαση του 2013

Τρία εκατομμύρια λογαριασμοί της Yahoo επηρεάστηκαν από την παραβίαση του 2013 σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας. Πριν λίγο καιρό η Yahoo είχε ανακοινώσει ότι οι λογαριασμοί που είχαν επηρεαστεί έφταναν το 1 δισεκατομμύριο, σε μια επίθεση που θεωρούνταν η μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων στην ιστορία.



Διώξεις σε δύο Ρώσους πράκτορες και δύο χάκερ για την παραβίαση των λογαριασμών του Yahoo!

Δίωξη σε βάρος τεσσάρων προσώπων, μεταξύ των οποίων και σε δύο Ρώσους πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών FSB, άσκησαν σήμερα οι αμερικανικές αρχές για την κυβερνοεπίθεση που αποκαλύφθηκε πέρσι σε βάρος του διαδικτυακού ομίλου Yahoo! καθώς και άλλων παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.



Νέο χτύπημα για τη Yahoo: Χάκερ έκλεψαν δεδομένα από 1 δισ. λογαριασμούς χρηστών

Η Yahoo αποκάλυψε μόλις τώρα, με τρομερή καθυστέρηση, ότι τον Αύγουστο του 2013 είχαν υποκλαπεί δεδομένα που αφορούσαν πάνω από ένα δισεκατομμύριο λογαριασμούς χρηστών της.



Το Yahoo παρακολουθούσε τα e-mail όλων των χρηστών του

Στη συγκλονιστική αποκάλυψη ότι το Yahoo!, έχοντας αποδεχθεί μυστικές εντολές από την NSA ή το FBI, κατασκεύασε το 2015 ειδικό πρόγραμμα με το οποίο παρακολουθούσε τα e-mail όλων των χρηστών τoy, προχώρησαν δύο πρώην υπάλληλοι της εταιρείας, αποκάλυψη την οποία επιβεβαίωσε και τρίτη πηγή.



Μαζική παραβίαση δεδομένων σε 500 εκατ. λογαριασμούς της Yahoo!

Η Yahoo! επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι στοιχεία από τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμούς χρηστών κλάπηκαν από το δίκτυό της στα τέλη του 2014, από μια ομάδα χάκερ που πιστεύεται ότι συνδέεται με κάποιο κράτος.