Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024 -

ξέπλυμα χρήματος



Συνελήφθη 38χρονος στο Ελευθέριος Βενιζέλος για ξέπλυμα χρήματος – Εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του από τις βρετανικές Αρχές

Στη σύλληψη ενός 38χρονου Γάλλου προχώρησαν, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, στο «Ελ. Βενιζέλος», επειδή διώκεται με διεθνές ένταλμα σύλληψης, από τις Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.



Νέες κατηγορίες για Μέσι - Στο «σκαμνί» ξανά για «ξέπλυμα» χρήματος

Αντιμέτωπος ξανά με τη δικαιοσύνη, αυτή τη φορά στην Αργεντινή, θα βρεθεί ο Λιονέλ Μέσι για ξέπλυμα χρήματος μέσω του ιδρύματός του.



Ένοχος και σε β’ βαθμό ο Τάσος Μαντέλης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Τάσος Μαντέλης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αφορά τα 450.000 μάρκων που είχε λάβει ως «δώρο» από τη Siemens προκειμένου να εγκρίνει ως υπουργός Μεταφορών τη σύμβαση ψηφιοποίησης του ΟΤΕ το 1998.



«Ναι» από τη Βουλή στα μέλη της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος

Με συντριπτική πλειοψηφία και χωρίς καμία αρνητική ψήφο, εγκρίθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο διορισμός των έξι τακτικών μελών της «Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης».