Κυριακή 26 Μαΐου 2019 -
Μερική συννεφιά

18 °C

Σήμερα, 26. Μαΐου 2019

ξαρχακος



Σταύρος Ξαρχάκος (1939)

Ο συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος είναι ένας από τους στυλοβάτες της έντεχνης λαϊκής μουσικής, μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι. Έγραψε σπουδαία τραγούδια την δεκαετία του ‘60, που θεωρούνται πλέον κλασικά στο είδος τους. Στο προσωπικό του μουσικό ύφος, η κριτική αναγνωρίζει κάτι από τον δυναμισμό του Θεοδωράκη και την μελωδικότητα του Χατζιδάκι.



Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκιστις Πρωτοψάλτη η «τελευταία συνάντηση» στην Ξάνθη

Το Σάββατο 25 Αυγούστου μια μέρα πριν την Αυγουστιάτικη πανσέληνο όλοι οι δρόμοι της πόλης με τα χίλια χρώματα οδηγούν στο χώρο του Λιμνίου. Μία μοναδική δωρεάν συναυλία θα λάβει χώρα έξω απο το πάρκο του Κολυμβητηρίου Ξάνθης στα πλαίσια της δράσης «Περιφερειακό Φεστιβάλ Via Egnatia στην Π.Ε. Ξάνθης 2018».

Φωτορεπορτάζ Ραφαήλ Γεωργιάδης



Σταύρος Ξαρχάκος και Άλκηστις Πρωτοψάλτη για δύο βραδιές στο Ηρώδειο

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Σταύρος Ξαρχάκος θα δώσουν δύο συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 24 και 29 Σεπτεμβρίου, με τις οποίες ολοκληρώνεται η επιτυχημένη καλοκαιρινή τους περιοδεία.

Μετά την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού για την πρώτη «Συνάντηση» στο Ηρώδειο, προστίθεται και δεύτερη παράσταση στον ίδιο χώρο!



Ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Φεστιβάλ Φιλίππων

Ο Σταύρος Ξαρχάκος και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη συνεχίζουν τις καλοκαιρινές τους συναντήσεις, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, την Κυριακή 13 Αυγούστου.



Ξαρχάκος για ΑΕΠΙ: Αναγνωρίζει στον Τσίπρα πως έχει κινηθεί με "ευαισθησία" και "αποφασιστικότητα"

Την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού προκειμένου να τερματιστεί "η απίστευτη εκμετάλλευση των Ελλήνων δημιουργών" και να εξυγιανθεί η ΑΕΠΙ, ζητά ο Σταύρος Ξαρχάκος με ανάρτησή του στο Facebook. Ο Έλληνας συνθέτης και πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, αναγνωρίζει στον Αλ.



Ξέσπασμα Σταύρου Ξαρχάκου: Ο Τσίπρας είναι η Κίρκη της Βουλής

Για την απαξίωση του πολιτικού λόγου στην εποχή μας μίλησε ο Σταύρος Ξαρχάκος ο οποίος χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα «Κίρκη» που μεταμόρφωσε το Κοινοβούλιο και τον κόσμο «όπως ακριβώς μεταμόρφωνε η Κίρκη τους ανθρώπους».