Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Welt



Die Welt: Ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιτύχει ορισμένα πολιτικά έργα τέχνης

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη επιτύχει ορισμένα πολιτικά έργα τέχνης» γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. «O Έλληνας πρωθυπουργός προκήρυξε δημοψήφισμα για τη σωτηρία της χώρας του από την πτώχευση ανεμίζοντας σημαίες του "όχι" και το κέρδισε, για να αγνοήσει στη συνέχεια το αποτέλεσμα.



Welt: Ακόμα και η Ελλάδα καλύτερη από την Ιταλία

Η δεινή θέση, στην οποία βρίσκεται εδώ και χρόνια η ιταλική οικονομία και η άτυπη σύνοδος των υπ. Εσωτερικών της Ε.Ε. στη Σόφια για την μεταρρύθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής ασύλου, στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.



Welt: Κατασκευή πλωτού διαδρόμου από τον Δούναβη έως το Αιγαίο

Στα σχέδια για την κατασκευή πλωτού ποτάμιου διαδρόμου που θα συνδέει τον Δούναβη με τη Μεσόγειο αναφέρεται μερίδα του γερμανικού Τύπου.



Welt για πρόσφυγες στην Κω: Περνούν σχεδόν απαρατήρητοι στους τουρίστες

«Οι πρόσφυγες περνούν σχεδόν απαρατήρητοι στους τουρίστες» τιτλοφορεί η εφημερίδα Welt.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τον ελληνικό τουρισμό από την Κω δημοσιεύει η εφημερίδα Welt υπό τον τίτλο «Οι πρόσφυγες περνούν σχεδόν απαρατήρητοι στους τουρίστες».

Σε αυτό αναφέρεται ότι τα προβλήματα που υπήρχαν λόγω του προσφυγικού ζητήματος στην Κω μάλλον έχουν ξεπεραστεί.



Welt: Γιατί η Ελλάδα απειλεί το Μόναχο με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο

Στη διαμάχη μεταξύ του ελληνικού κράτους και του δήμου Μονάχου με αφορμή το ελληνικό σχολείο της πόλης στέκεται η εφημερίδα Die Welt, σε δημοσίευμά της με τίτλο: «Γιατί η Ελλάδα απειλεί το Μόναχο με προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο».



Προφυλακίστηκε o ανταποκριτής της Welt στην Τουρκία. Αντιδράσεις από Μέρκελ-Γκάμπριελ

Οι αρχές της Τουρκίας προφυλάκισαν χθες Δευτέρα τον ανταποκριτή μιας γνωστής γερμανικής εφημερίδας, ο οποίος κατηγορείται για διασπορά προπαγάνδας υπέρ μιας τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνηση του κοινού στη βία και υποκίνηση μίσους, σύμφωνα με ένα πρόσωπο που βρισκόταν μέσα στο δικαστήριο όταν ανακοινώθηκε η απόφαση και σύμφωνα με τον εργοδότη του δημοσιογράφου, τη Die Welt.