Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

βρεφικο γαλα



Από 1η Μαρτίου το πλαφόν στις τιμές βρεφικού γάλακτος – Σε 10 μέρες πρέπει να ενημερώσουν τη ΔΙΜΕΑ για τα στοιχεία κόστους

Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες οι εταιρείες παραγωγής και εμπορίας βρεφικού γάλακτος υποχρεούνται να ενημερώσουν τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) για τα στοιχεία καθορισμού του ύψους του λειτουργικού τους κόστους, προκειμένου να εφαρμοστεί από την 1η Μαρτίου 2024 πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.



Σκρέκας για ακρίβεια: Ελέγχουμε όλους τους κλάδους για στρεβλώσεις – Αν χρειαστεί, θα πάρουμε και επιπλέον μέτρα

Με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα μειωθούν τιμές σε προϊόντα, που πωλούνται ακριβά στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες, ενώ αποτρέπονται αδικαιολόγητες ανατιμήσεις», όπως υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας.



Κατρίνης: Η μόνη λύση για το βρεφικό γάλα είναι η επιβολή διατίμησης και ο μηδενικός ΦΠΑ

Τα μέτρα για το βρεφικό γάλα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, είναι σταγόνα στον ωκεανό. Θα ενεργοποιηθούν μάλιστα από το Μάρτιο. Η κυβέρνηση δίνει το χρόνο σε όσους αισχροκερδούν εδώ και καιρό να προετοιμάσουν τις άμυνες τους και να ξεπεράσουν το μικρό εμπόδιο της καθιέρωσης πλαφόν στο περιθώριο κέρδους.



ΣΥΡΙΖΑ: Να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην επιβολή πλαφόν για το βρεφικό γάλα

Δριμεία κριτική στην «κυβέρνηση της ακρίβειας» ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για το θέμα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας, με αφορμή και την τιμή στο βρεφικό γάλα, που «πωλείται έως και 213% ακριβότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες».



SOS: Ανάκληση για 16.300 συσκευασίες βρεφικού γάλακτος

16.300 συσκευασίες βρεφικού γάλακτος, ανακαλούνται υπό το φόβο επιμόλυνσης με σαλμονέλα. Πρόκειται για την γαλλική εταιρεία Lactalis.



Προσοχή! Κρούσμα σαλμονέλας σε βρεφικό γάλα

Κρούσμα σαλμονέλας υπήρξε και στην Ελλάδα από το βρεφικό γάλα Lactalis. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το βρέφος νόσησε τον Δεκέμβριο του 2017, όταν και ξέσπασε το σκάνδαλο στην γαλλική εταιρεία. Πλέον είναι καλά στην υγεία του.