Δευτέρα 06 Ιανουαρίου 2025 -

βράσιμο



Γιατί δεν πρέπει να βράζετε το σπανάκι

Το σπανάκι ανήκει στις πιο δυναμωτικές τροφές. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα (ειδικά σε σίδηρο) και αποτελεί ιδανική τροφή, είναι σημαντικό όμως να το μαγειρεύετε με τον σωστό τρόπο.

Επειδή η μητέρα σας έβραζε το σπανάκι όταν ήσασταν παιδιά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσετε να το τρώτε έτσι.



Κίνδυνος: Δείτε τι μπορείτε να πάθετε αν βράσετε το ίδιο νερό για δεύτερη φορά.

Αν είστε από τα άτομα που δεν θέλουν να σπαταλούν τους φυσικούς πόρους και μπαίνετε στον πειρασμό να γεμίσετε τον βραστήρα μία φορά και να βράζετε ξανά και ξανά το ίδιο νερό μέχρι να αδειάσει, τότε η παρακάτω αποκάλυψη μπορεί να σας σοκάρει.



Τι πρέπει να κάνουμε για να μην σπάνε τα αυγά όταν βράζουν

Πολλές φορές, προσπαθώντας να βράσουμε ένα αυγό, αντικρίζουμε κάποια ραγίσματα και σπασίματα.

Μάλιστα συχνά είναι σε τέτοιο βαθμό που μπορεί να δούμεα ακόμη και ασπράδι να έχει φύγει μέσα στο βραστό νερό. Για ποιο λόγο συμβαίνει τις περισσότερες φορές αυτό και ποιο είναι το μυστικό για αυγά χωρίς σπασίματα και ραγίσματα;



Μυστικά για να κάνεις το χταπόδι πιο μαλακό!

Υπάρχουν μυστικά που σίγουρα δεν ήξερες! Δες παρακάρω πως θα κάνεις το χταπόδι πιο μαλακό!

1. Μυστικό

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένας φελλός από κρασί. Αν λοιπόν δεν θέλεις να παραβράσεις το χταπόδι, αλλά να το κάνεις μαλακό και νόστιμο, ρίξε στην κατσαρόλα το φελλό ενώ βράζεις το χταποδάκι σου με κρασί!

Τόσο απλά!



Οι χαμηλές θερμοκρασίες έκαναν την παραλία του Μύρτου να βράζει! (Βίντεο)

Μπροστά σε ένα πρωτοφανές θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς που αψήφησαν το κρύο και τα χιόνια και πήγαν μια βόλτα στη θρυλική παραλία του Μύρτου.

Οι εικόνες από τη διάσημη παραλία του Μύρτου κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες έκανα τη θάλασσα στην παραλία του Μύρτου να μοιάζει ότι βράζει.