Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

«Βόρεια Μακεδονία»



Πρώτη πτήση ελληνικού F-16 πάνω από τα Σκόπια

Η πρώτη δοκιμαστική πτήση ελληνικού μαχητικού αεροσκάφους πάνω από τα Σκόπια πραγματοποιήθηκε σήμερα. Όπως αναφέρει το republika.mk, στο πλαίσιο ελέγχου του εναέριου χώρου της γειτονικής χώρας από το ΝΑΤΟ, έγινε σήμερα το πρωί η πρώτη πτήση ελληνικού F-16. 



Deutsche Welle: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν προκάλεσε το πρόβλημα των εμπορικών ονομασιών

Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν δίνει λύσεις στο πρόβλημα των εμπορικών ονομασιών, αλλά δεν είναι αυτή που το προκάλεσε. Επί δεκαετίες η Ελλάδα άφηνε ελεύθερο πεδίο στη γειτονική χώρα, και αυτή το εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο.



Ρουμανία και Μαυροβούνιο υπέρ της πρόκλησης των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία» στο ΝΑΤΟ

Τόσο ο πρόεδρος της Ρουμανίας, όσο και ο Μαυροβούνιος ομόλογός του τάχθηκαν υπέρ της πρόσκλησης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας μάλιστα στις δηλώσεις τους την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».



Ραγδαιες εξελίξεις στα Σκόπια: Ο Ιβάνοφ δεν υπέγραψε τη συμφωνία για το «Βόρεια Μακεδονία»

Ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας απειλεί με φυλάκιση πέντε ετών όποιον ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών - Έξαλλος ο Ζάεφ: «Παραιτούμαι αν χάσω το δημοψήφισμα»



ΝΔ για «Βόρεια Μακεδονία»: «Θλιβερή μέρα για την Ελλάδα - Ο λαός είναι δικαίως οργισμένος»

"Πυρά" προς την κυβέρνηση εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΝΔ, τόσο για την συμφωνία για την "Βόρεια Μακεδονία" όσο και για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πισοδέρι μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών.



Ζουράρις: Όταν ο Τσίπρας είπε «Βόρεια Μακεδονία», ένιωσα τάση προς εμετό!

Αναγούλα, παλινδρόμηση και τάση για εμετό αποκάλυψε ο κ. Κώστας Ζουράρις ότι του προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περι «Βόρειας Μακεδονίας».