Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

ΒΙΒΛΙΟ



Μ.Πέρι: Στην κορυφή των πωλήσεων το βιβλίο του «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing»

Το βιβλίο ζωής του Μάθιου Πέρι με τίτλο «Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing», έφτασε για άλλη μια φορά στην πρώτη θέση της λίστας με τα best seller στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι θαυμαστές του ανατρέχουν στις σελίδες του μετά τον ξαφνικό θάνατό του σε ηλικία 54 ετών.



Νέο βιβλίο του Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινού: «ἐν τῷ φωτί Σου ὀψόμεθα φῶς»

Οι εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου εξέδωσαν έναν νέο τόμο με συλλογή ομιλιών του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ. Ένα έργο που αποτελεί μία αγιορειτική μαρτυρία της πορείας του ανθρώπου προς το φως του Θεού.

 

Η Θεία Λειτουργία Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Βατοπαιδινή Ψαλτική Παράδοση -3-)

Η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, συνεχίζοντας τη σειρά «Βατοπαιδινή Ψαλτική Παράδοση» επέλεξε, στον αριθμό 3, να περιληφθούν ύμνοι από τη Θεία Λειτουργία Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Πρόκειται για ζωντανή ηχογράφηση, όπου ψάλλει ο χορός των Βατοπαιδινών Πατέρων.



Βιβλίο: Συναγωγή Καταθέσεων Λόγου

Ο τόμος τούτος, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, όπως και το όνομά του δηλώνει, είναι μια συναγωγή ομιλιών, εισηγήσεων, προσφωνήσεων και χαιρετισμών, που ειπώθηκαν σε διάφορες περιστάσεις, λ.χ. σε Θεολογικά συνέδρια, ημερίδες, συνάξεις Κληρικών, επετειακές εκδηλώσεις κ.λπ.



Αΐδιος τιμή και μνήμη Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Τόμος Β’)

Μία εμπεριστατωμένη έρευνα για τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο αποτελεί το δίτομο έργο του Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομου Παπαδάκη υπό τον τίτλο «Αΐδιος τιμή και μνήμη Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου. Το έργο χαρακτηρίζεται ως συλλεκτικό κόσμημα, αλλά και εστία μελέτης για τους επιστήμονες, ερευνητές και όχι μόνον.