Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

βιβλική καταστροφή



Λίμνη Πλαστήρα: Η βιβλική καταστροφή ισοπέδωσε την Ελβετία της Ελλάδας

Νέες φωτογραφίες από τη Λίμνη Πλαστήρα καταδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής από το πέρασμα του Ιανού. Είναι φωτογραφίες από το διάσημο ιχθυοτροφείο των Αγράφων Μίσσας όπου τα ιχθυοτροφεία και το αγαπημένο εστιατόριο σημείο αναφοράς της Λίμνης καταστράφηκε ολοσχερώς.



Βιβλική καταστροφή στην Ιταλία: 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Στο έλεος της κακοκαιρίας που πλήττει τη δυτική και κεντρική Ευρώπη βρίσκεται η γειτονική μας Ιταλία.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις περιοχές Lentigione και Colorno, στα βορειοανατολικά της χώρας, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων 24ωρων προκάλεσαν πλημμύρες και βιβλικές καταστροφές.



Ανατριχιάζουν τα τελευταία λόγια 36χρονου: Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε!

H βιβλική καταστροφή είχε σαν αποτέλεσμα τον άδικο χαμό 15 ανθρώπων.

Η ιστορία του θανάτου ενός από τα θύματα, του Γιώργου Μακαρούνα, πραγματικά συγκλονίζει.



Αρχιπύραρχος Πυροσβεστικής:Τόσα χρόνια που είμαι διοικητής, δεν έχω δει ποτέ τόσο μεγάλη καταστροφή

Για «βιβλική καταστροφή» μιλά ο Στέφανος Κολοκούρης, αρχιπύραρχος και διοικητής της Α' ΕΜΑΚ, μετά τις φονικές πλημμύρες στην Αττική.

Σε δηλώσεις του προς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο από την Μάνδρα Άττικής και τον χώρο όπου βρέθηκαν δύο πνιγμένα άτομα: στην εθνική οδό Ελευσίνας-Θηβών στο δρόμο για τα Βίλια.

 



Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για τη βιβλική καταστροφή

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ έχουν γίνει οι καταστροφικές πλημμύρες στην Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και την Ελευσίνα, με ιστοσελίδες ανά τον κόσμο να μεταδίδουν εικόνες και βίντεο από τις καταστροφές και να παρακολουθούν στενά τον δραματικό απολογισμό.  



Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά από την κακοκαιρία

Μέσα σε λίγες ώρες από την έναρξη της καταιγίδας στο νησί επικράτησε το χάος, αφού τα νερά μπήκαν σε σπίτια και καταστήματα, ενώ πολλοί οδηγοί εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και περιοχές αποκλείστηκαν εξαιτίας των κατολισθήσεων.