Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

βιβλία



Βιβλίο της πρώτης έκδοσης της σειράς Χάρι Πότερ πωλήθηκε 11.000 αγγλικές λίρες σε δημοπρασία

Μυθιστόρημα της πρώτης έκδοσης της σειράς Χάρι Πότερ, που αγοράστηκε για 13 πένες πριν από σχεδόν 30 χρόνια, πωλήθηκε σε δημοπρασία για 11.000 λίρες Αγγλίας.

Το χωρίς διορθώσεις αντίτυπο του μυθιστορήματος «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» αγοράστηκε το 1997 από ένα παλαιοπωλείο μαζί με άλλα δύο βιβλία για 40 πένες.



Η ανάγνωση βιβλίων από κοινού με τους γονείς διευκολύνει τη μάθηση στα παιδιά

Σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών να μαθαίνουν φαίνεται να έχει η ανάγνωση βιβλίων από κοινού με τους γονείς. Σε μια τέτοια διαδικασία, γονείς και παιδιά διαβάζουν μαζί ενώ ο γονέας διατυπώνει ερωτήματα κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης και ενθαρρύνει το παιδί να απαντά ή να σχολιάζει.



ΔΥΠΑ: Σε 2 εβδομάδες λήγουν τα voucher βιβλίων

Το πρόγραμμα επιταγών αγοράς βιβλίων 2023 της ΔΥΠΑ που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Όσοι δικαιούχοι δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα το voucher έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, σημειώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.



Η Όπρα Γουίνφρεϊ μιλάει για τη δύναμη των βιβλίων

Η Όπρα Γουίνφρεϊ αποκαλύπτει πώς ένα βιβλίο της αείμνηστης δρος Μάγιας Αγγέλου τη βοήθησε να επεξεργαστεί τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ως παιδί.



Βιβλίο: Η Αγία Γνώση «Τα ωραία των ένδον»

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου το βιβλίο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου με τίτλο «Η Αγία Γνώση. «Τα ωραία των ένδον».



Πέθανε ο ιδρυτής των Εκδόσεων Αρσενίδη, Γιάννης Αρσενίδης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο ιδρυτής των Εκδόσεων Αρσενίδη, Γιάννης Αρσενίδης.