Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

βιταμίνη D



Βιταμίνη D: Ποιες καταστάσεις αυξάνουν τον κίνδυνο ανεπάρκειας

H βιταμίνη D ή “η βιταμίνη του ήλιου”, είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η σύνθεση της οποίας εξαρτάται από την έκθεση του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία (90%), ενώ μικρό μέρος για την κάλυψη των ημερήσιων αναγκών προέρχεται από τις τροφές (10%).



Βιταμίνη D: Συμπτώματα που σας προειδοποιούν ότι έχετε έλλειψη

Η βιταμίνη D είναι κοινώς γνωστή ως η βιταμίνη του ήλιου, αλλά τα οφέλη της για την υγεία την κάνουν να αξίζει να λαμβάνεται συμπληρωματικά όλο το χρόνο.

Μερικά από τα οφέλη του περιλαμβάνουν το να βοηθά το σώμα να απορροφά το ασβέστιο, να ρυθμίζει την ανάπτυξη των κυττάρων και να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.



Βιταμίνη D: Αυτά είναι τα 3 οφέλη που πρέπει να γνωρίζεις

Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την υγεία των οστών.

 

Ονομάζεται βιταμίνη του ήλιου λόγω της ικανότητάς της να απορροφάται από το σώμα μέσω του ηλιακού φωτός. Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να οδηγήσει σε λεπτά, εύθραυστα ή παραμορφωμένα οστά.



Πέντε τροφές που πρέπει να τρώτε για να πάρετε βιταμίνη D

Η βιταμίνη D έχει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Μεταξύ άλλων, δυναμώνει το σκελετό, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Η βασική πηγή βιταμίνης D για τον οργανισμό μας είναι ο ήλιος, αφού τη συνθέτει όταν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία.



Μανιτάρια: 5 σημαντικά οφέλη για την υγεία

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών, και όσα είναι βρώσιμα μπορούν να ωφελήσουν με πολλούς τρόπους την υγεία.



Ιδανικό για γυναίκες: To super food που σου χαρίζει κατά 20% πιο δυνατά οστά

Τα υγιή οστά είναι μέλημα όλων μας, κυρίως όταν ξεπεράσουμε την ηλικία των 30, καθώς εκεί ακριβώς είναι που αρχίζει η διαδικασία της φθοράς τους.