Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024 -

βαφη



Γαλλία: 61χρονη τυφλώθηκε προσωρινά από τη βαφή μαλλιών που έκανε μόνη της στο σπίτι

Μια 61χρονη γυναίκα στη Γαλλία τυφλώθηκε προσωρινά, έπειτα από βαφή μαλλιών που χρησιμοποίησε στο σπίτι, καθώς όπως διαπιστώθηκε περιείχε μια ουσία η οποία προκαλεί αμφιβληστροειδοπάθεια.

Η όραση της γυναίκας άρχισε να χειροτερεύει όταν αποφάσισε να βάψει τα μαλλιά της στο σπίτι με μια κοινή βαφή μαλλιών.



Σπιτική και φυσική βαφή ρούχων με φρούτα και λαχανικά

Τα παλαιότερα χρόνια οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα φρούτα, τα λαχανικά και τα λουλούδια για να αλλάζουν το χρώμα στα ρούχα τους. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε κι εσείς με ελάχιστα και οικονομικά υλικά.

Πάρτε τα λαχανικά σας που κοντεύουν να χαλάσουν (πχ. σπανάκι ή παντζάρια) καθώς και φλούδες από φρούτα (πορτοκάλια, λεμόνια) και πιάστε δουλειά.



Dripping Dye: Ένας πολύ τολμηρός τρόπος να βάψεις τα μαλλιά σου!

Εμπνευσμένος από την κομμωτή Taylor Rae, ο τρόπος βαφής με το όνομα Dripping Dye, είναι η τολμηρή νέα τάση για να χρωματίσετε τα μαλλιά σας.



Πώς θα βάψετε φυσικά τα πασχαλινά αυγά

Πάσχα χωρίς βαμμένα αυγά δεν γίνεται! Αν και πλέον αρκετοί τα αγοράζουν έτοιμα, βαμμένα, υπάρχουν πάντα οι επιλογές της βαφής των αυγών στο σπίτι είτε με τα χρώματα που αγοράζουμε από τα σούπερ-μάρκετ, είτε με φυσικό τρόπο, με τη βοήθεια υλικών που έχουμε στο σπίτι.



Προσοχή: Αποσύρεται βαφή αυγών

Βαφή αυγών, σε μορφή βαμμένων νημάτων, που κρίθηκε ως «μη κανονικό- μη ασφαλές προϊόν» εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους στο πλαίσιο των ελέγχων, που διενεργούνται στην αγορά ενόψει των εορτών του Πάσχα.



Η βαφή των μαλλιών στα βάθη της ανθρώπινης ανάγκης για αιώνια ομορφιά

Στην αρχαία Αίγυπτο του 3.600 π.χ, ανθρωπολογικά ευρήματα αποδυκνείουν πως οι γυναίκες της εποχής εκείνης, προσπαθούσαν να καλύψουν τα πρώτα γκρίζα μαλλιά τους, ενώ πολύ αργότερα ο Ρωμαίος γιατρός Γαλένιος, συνέθεσε μια χημική ουσία που έβαφε με επιτυχία μαύρα τα μαλλιά.