Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

τζιν



Η ιστορία του τζιν

Η ιστορία του τζιν -ενός κατεξοχήν αμερικάνικου ενδύματος- είναι περίπου τόσο παλιά, όσο κι αυτή της ίδιας της Αμερικής. Από μία εκδοχή του συγκεκριμένου υφάσματος ήταν κατασκευασμένα τα πανιά στις καραβέλες Νίνα, Πίντα και Σάντα Μαρία, με τις οποίες έφτασε το 1492 στον Νέο Κόσμο ο Χριστόφορος Κολόμβος.

 



Τρεις τρόποι για να αφαιρέσετε τσίχλα από το τζιν

Λύση πρώτη ένα κομμάτι πανί και ένα σίδερο. Θερμαίνετε το σίδερο και απλώνεται ένα κομμάτι βρεγμένο πανί επάνω στην τσίχλα. Αφού το σίδερο ζεματίσει αρχίζετε και το πιέζετε στο επίμαχο σημείο και κάποια στιγμή θα διαπιστώσετε το θαύμα. Το παντελονάκι σας είναι έτοιμο να το ξαναφορέσετε.



Πώς να κάνετε τα τζιν σας να μην «μπαίνουν» στο πλύσιμο

Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που συμβαίνει όταν βάζουμε ρούχα στο πλυντήριο είναι τα τζιν να έχουν στενέψει μετά το πλύσιμο.

Υπάρχει, ωστόσο, τρόπος να αποφύγετε το να «μπαίνουν» τα τζιν σας στο πλύσιμο και να είναι εύκολα στην εφαρμογή τους.



Πώς να κάνετε τα τζιν σας να μην «μπαίνουν» στο πλύσιμο

Ένα από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που συμβαίνει όταν βάζουμε ρούχα στο πλυντήριο είναι τα τζιν να έχουν στενέψει μετά το πλύσιμο.

 

Υπάρχει, ωστόσο, τρόπος να αποφύγετε το να «μπαίνουν» τα τζιν σας στο πλύσιμο και να είναι εύκολα στην εφαρμογή τους. 



Ο πιο πρακτικός τρόπος να τοποθετήσεις τα τζιν σου στην ντουλάπα σου

Η Γαλλίδα Zoé Alalouch (δημιουργός του blog Les babioles de Zoé) λατρεύει τα τζιν παντελόνια, με τα οποία χτίζει σχεδόν όλα της τα casual looks – και φυσικά τους έχει αφιερώσει ένα ξεχωριστό τμήμα της ντουλάπας της. Το έχει κάνει μάλιστα με έναν πολύ πρακτικό τρόπο!



Το μεγάλο λάθος με το πλύσιμο του τζιν που κάνουμε όλοι

Τα τζιν είναι πιθανότατα τα ρούχα που κερδίζουν την Νο1 θέση στη λίστα με τη μεγαλύτερη χρήση.

Είναι τα τελικά κομμάτια. Τα καθοριστικά. Φοριούνται στο πάρτι, στην πόλη, το σαββατοκύριακο, μια νύχτα με φεγγάρι και φυσικά στο γραφείο.