Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

τρομοκρατικες



Αφγανιστάν: «Αγανακτισμένος» ο γ.γ. του ΟΗΕ για τους θανάτους παιδιών και δημοσιογράφων στις χθεσινές επιθέσεις

Tην αγανάκτησή του για τη «σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων στο Αφγανιστάν», στις οποίες έχασαν τη ζωή τους πολλά παιδιά και δημοσιογράφοι, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες του τη Δευτέρα.



Μαρόκο: Συλλήψεις τεσσάρων υπόπτων για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις

Οι αρχές ασφαλείας στο Μαρόκο συνέλαβαν σήμερα τέσσερις υπόπτους για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τοπικά ΜΜΕ.

Οι συλλήψεις των υπόπτων έγιναν στις πόλεις Ινέζγκέιν, Είτ Μελούλ και Τστούκα-Αίτ Μπάχα.



Γαλλία 13 Νοεμβρίου: Δύο χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη 13η Νοεμβρίου του 2015, την εφιαλτική νύχτα που άλλαξε μια για πάντα την Ευρώπη, αλλά και τη ζωή των Γάλλων. 130 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις διαδοχικές επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) στην «καρδιά» του Παρισιού.



Οργή και αγανάκτηση στην Ισπανία για τις τρομοκρατικές επιθέσεις

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στην Βαρκελώνη μετά την τρομοκρατική επίθεση στην Λας Ράμπλας. Νέα μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της τρομοκρατίας, από αυτοδιοικητικούς φορείς και κοινότητες μουσουλμάνων πραγματοποιήθηκε στην πόλη, την οποία κατέγραψαν με την κάμερά τους Έλληνες τουρίστες και έδωσαν στη δημοσιότητα .



Τερέζα Μέι: Δύο Έλληνες μεταξύ των τραυματιών της επίθεσης στο Λονδίνο

Δύο Έλληνες είναι μεταξύ των τραυματιών από την τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο το απόγευμα της Τετάρτης.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι που απευθύνθηκε την Πέμπτη στους βουλευτές ενημέρωσε ακόμα πως τραυματίες είναι 12 Βρετανοί, 3 Γάλλοι, 2 Ρουμάνοι, 4 Νοτιοκορεάτες, ένας Γερμανός, ένας Κινέζος, ένας Ιρλανδός και ένας Ιταλός. 



Βέλγιο: Έναν χρόνο μετά, η χώρα θυμάται τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις

Από τον βασιλιά του Βελγίου ως τους μαθητές των σχολείων του Μόλενμπεκ, το Βέλγιο θα τιμήσει σήμερα την πρώτη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 320 στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, των χειρότερων στην ιστορία της χώρας.