Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

τουρκικές προκλήσεις



Ελλάδα, Αίγυπτος Κύπρος καταδικάζουν τουρκικές προκλήσεις και εισβολή στη Συρία

Τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, την προκλητική συμπεριφορά της στο Αιγαίο με τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και των χωρικών υδάτων, καθώς και την εισβολή της στην Συρία, καταδίκασαν την Τρίτη οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας- Αιγύπτου και Κύπρου, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, Μωχάμεντ Αχμεντ Ζακί και Σάββας Αγγελίδης, με κοινή δήλωσή τ



Τουρκικές προκλήσεις: Νέα Navtex για άσκηση με πυρά

Στον "χαρτοπόλεμο" με τις Navtex επιμένει η Άγκυρα. Υποβάλλοντας νέα διαπιστευτήρια προκλητικότητας ο υπερδραστήριος σταθμός της Σμύρνης της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε νέα ναυτική οδηγία για άσκηση με πυρά στο βορειανατολικό Αιγαίο.



"Όχι" Παυλόπουλου στο τελεσίγραφο Ερντογάν για ανταλλαγή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους

Αναφορά στις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε από το Χρυσοβίτσι της Αρκαδίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «δηλώσεις για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας έχουν σημασία και αξία όταν συνοδεύονται από έργα».



Με δυο αιχμάλωτους στρατιώτες κι έναν νεκρό πιλότο - «Έχουμε μεγάλη αποτρεπτική στρατιωτική δύναμη εναντίον της Τουρκίας», λέει ο Βίτσας

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τον θάνατο ενός Σμηναγού, ο οποίος έπεσε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πετώντας με το Μιράζ στην Σκύρο. Την ώρα που δύο Έλληνες στρατιώτες βρίσκονται στα τουρκικά μπουντρούμια χωρίς λόγο και η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με την κάθε ευκαρία, ο πρ αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ.



Το ηχηρό μήνυμα του Αλκιβιάδη Στεφανή στην Τουρκία

Ξεκάθαρο μήνυμα προς την πλευρά της Τουρκίας, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.



Hχηρό "μήνυμα" Αλ. Τσίπρα σε Τουρκία από Ψαρά: «Τέλος οι παράνομες ενέργειες σε Αιγαίο - Διαθέτουμε ισχυρή αποτρεπτική δύναμη»

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από τα Ψαρά όπου βρίσκεται για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου έστειλε «μήνυμα» στην Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειες στο Αιγαίο τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει την αποτρεπτική ικανότητα για οποιαδήποτε ενέργεια πλήττει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και δεν φοβάται να την ασκήσει.