Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

τουρκικες εκλογες



Τουρκικές εκλογές: Έφτασε και ψήφισε ο Ερντογάν

Στο εκλογικό κέντρο στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης όπου ψηφίζει πάντα έφτασε στις 13:30 για να ψηφίσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συνοδευόταν φυσικά από τη σύζυγό του Εμινέ και άνδρες της ασφάλειάς του!

Πολύς κόσμος περίμενε τον Τούρκο πρόεδρο για να τον δει και να τον χαιρετίσει.



Τουρκικές Εκλογές - Ψήφισε ο Ιντζέ: «Ας γίνει το καλύτερο για τον λαό και τη χώρα»

Ο πρώτος υποψήφιος που ψήφισε ήταν ο Μουχαρέμ Ιντζέ. Ο κ. Ιντζέ ψήφισε στην Γιάλοβα στις 10:30 το πρωί και στις δηλώσεις του ήταν φειδωλός.

«Ας γίνει το καλύτερο για τον λαό και τη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι θα μεταβεί στην Άγκυρα από όπου θα παρακολουθήσει την καταμέτρηση.



Τουρκικές εκλογές: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Χιλιάδες αστυονμικοί στους δρόμους, drones και ελικόπτερα

Στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες σε όλη την επικράτεια για τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας. Η προσέλευση σε ορισμένα εκλογικά τμήματα στις μεγάλες πόλεις ξεκίνησε νωρίς από αυτούς που επέλεξαν να πάνε πρωί για να αποφύγουν ουρές που σχηματίζονται προς το μεσημέρι.



Στις κάλπες σήμερα και την Κυριακή οι Τούρκοι που διαμένουν στην Ελλάδα

Στα τέσσερα προξενεία της Τουρκίας στη χώρα μας, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Ρόδο και την Κομοτηνή, οι Τούρκοι πολίτες προσέρχονται σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στις κάλπες για τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου στη γειτονική χώρα.