Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

τοξικα



Δεν πρέπει ποτέ να φάτε αυτά τα επικίνδυνα ψάρια των ελληνικών θαλασσών

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί τέσσερα είδη του γένους Lagocephalus, που όλα αποκαλούνται συνήθως με το κοινό όνομα λαγοκέφαλος.



Τοξικός εφιάλτης στην Ιταλία - Αναθυμιάσεις από φωτιά σε εταιρεία συλλογής απορριμμάτων

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί στους χώρους εταιρείας που περισυλλέγει ειδικά απορρίμματα στη βόρεια Ιταλία, στην περιοχή Μορτάρα, κοντά στην πόλη Παβία. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπάρχει κίνδυνος τοξικών αναθυμιάσεων (διοξίνες).



Ποια χαρτιά είναι τοξικά και τα ακουμπάτε κάθε μέρα

Φαίνεται ότι δεν υπάρχει διαφυγή από την χημική ουσία δισφαινόλη-Α (ΒΡΑ), η οποία χρησιμοποιείται κυρίως για στην κατασκευή πλαστικών μπουκαλιών, όπως και για την επίστρωση του εσωτερικού των κουτιών αλουμινίου.



Στην εντατική δύο άτομα μετά από κατανάλωση «τοξικού» τσαγιού από βότανα

Στα πρόθυρα του θανάτου βρέθηκαν δύο Αμερικανοί, οι οποίοι αγόρασαν και κατανάλωσαν σκεύασμα τσαγιού βοτάνων από την ίδια εταιρεία στην κινεζική συνοικία του Σαν Φρανσίσκο.



Επιστήμονες βρήκαν την λύση για ανθρώπινη επαφή με τοξικά

Ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ δημιούργησαν «ζωντανά» γάντια, τα οποία λάμπουν, όταν αγγίζουν τοξικές χημικές ουσίες.

Τα καινοτόμα γάντια περιέχουν βιολογικούς αισθητήρες, οι οποίοι αποτελούνται από κύτταρα μικροοργανισμών που ζουν και τρέφονται μέσα σε ένα φιλμ υδρογέλης.



SOS για τα τοξικά χημικά σε νερό, αέρα και τροφές στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου

Για πρώτη φορά κορυφαίοι επιστήμονες και γιατροί από τις ΗΠΑ, καθώς και επιστημονικοί-ιατρικοί φορείς, με κοινή ανακοίνωσή τους, προειδοποιούν πως υπάρχει πλέον επιστημονική ομοφωνία ότι η έκθεση των παιδιών σε διάφορες τοξικές χημικές ουσίες στον αέρα, στο νερό, στις τροφές και σε προϊόντα της καθημερινότητας (πλαστικά κ.α.) αποτελεί κίνδυνο για την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, ιδίως ό