Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

τοπος



Το Φρέαρ του Ιακώβ. Ο τόπος συνάντησης Παλαιάς και Καινής Διαθήκης

Ο αρχιμανδρίτης π. Ιουστίνος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Φρέαρ του Ιακώβ μιλάει αποκλειστικά στην Πεμπτουσία για την ιστορία της Μονής, για τα βιβλικά πρόσωπα και γεγονότα με τα οποία συνδέεται ο τόπος όπου βρήσκεται η Μονή, καθώς και για τον σύγχρονο οσιομάρτυρα άγιο Φιλούμενο, ο οποίος βρήκε μαρτυρικό θάνατο εντός της Μονής.



Ληστής επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, μία μέρα μετά την αποφυλάκισή του

Στον… τόπο του εγκλήματος, μία τράπεζα στο Οχάιο των ΗΠΑ, επέστρεψε ένας Αμερικανός ληστής, μόλις μία ημέρα μετά από την αποφυλάκισή του.

Ο 40χρονος Μαρκίκο Σόνι Λούις είχε οδηγηθεί στη φυλακή το 2016, όταν συνελήφθη με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας σε τράπεζα του Οχάιο.



Δεν υπάρχει τόπος χωρίς πειρασμό

Και όσα συμβαίνουν τώρα με σένα, θα συμβούν και πάλι θα έρθει κάτι καινούργιο, επειδή ο εχθρός ποτέ δεν ησυχάζει.
 


Άρειος Πάγος: Ο εργοδότης μπορεί να αλλάξει μονομερώς τον τόπο,τον χρόνο και τον τρόπο εργασίας

Ο εργοδότης μπορεί να μεταβάλει μονομερώς τους όρους παροχής της εργασίας, όπως για παράδειγμα τον τόπο, τον χρόνο και τον τρόπο εργασίας, έστω και σε βάρος του μισθωτού (ο οποίος προστατεύεται μόνο από τη διάταξη του άρθρου 281 Α.Κ.



Πώς μια τοξική λίμνη έγινε ιδανικός βιότοπος για τα φλαμίνγκο

Η λίμνη Natron στην Ταζμανία είναι μια από τις πλέον αλκαλικές του κόσμου με αποτέλεσμα να μην ευδοκιμεί εδώ ζωή και τα πτηνά που πλησιάζουν στα νερά της ασβεστοποιούνται.



Οι Eagles of Death Metal επέστρεψαν στο Bataclan

To συγκρότημα Eagles of Death Metal, που βρισκόταν στη σκηνή όταν οι τζιχαντιστές εισέβαλαν στον χώρο συναυλιών Bataclan κι έσπειραν τον θάνατο την 13η Νοεμβρίου, επισκέφθηκαν σήμερα, Τρίτη, σε κλίμα συγκίνησης και οδύνης, το παριζιάνικο θέατρο.