Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

θωρηκτό Αβέρωφ



Ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων – Το Αβέρωφ καταπλέει στο Φάληρο, ακόμα τρέμουν το όνομά του

1 Σεπτεμβρίου 1911: Με ενθουσιασμό και συγκίνηση υποδέχεται ο ελληνικός λαός το θωρηκτό Αβέρωφ, που καταπλέει στα φαληρικά νερά.



Μέχρι τις 21 Νοεμβρίου το "Αβέρωφ" στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι την 21η Νοεμβρίου θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη το θωρηκτό «Αβέρωφ», προκειμένου να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των σχολείων και των πολιτών που επιθυμούν να το επισκεφθούν.



Αβέρωφ: Ρεκόρ Επισκεψιμότητας! Περισσότερα από 18.000 άτομα στο ιστορικό θωρηκτό

Περισσότερα από 18.000 άτομα, κάθε ηλικίας και από όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, επισκέφθηκαν, μέσα σε μία εβδομάδα, το ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ», το οποίο έχει καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.



Στη Θεσσαλονίκη το θρυλικό θωρηκτό Αβέρωφ: Δείτε πότε μπορείτε να το επισκεφθείτε

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται το ιστορικό «θωρακισμένο καταδρομικό» Αβερωφ, ενόψει της διπλής επετείου της 26ης και 28ης Οκτωβρίου. 

Το πλοίο μουσείο «μεταφέρει» την ιστορία δύο Παγκοσμίων Πολέμων αλλά και τον ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.



Κατάπλους ΘΩΡΗΚΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ στη Θεσσαλονίκη - Το εντυπωσιακό βίντεο του ΠΝ

Το Θ/Κ "Γ. ΑΒΕΡΩΦ" κατέπλευσε στο λιμένα Θεσσαλονίκης παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσουνη ΠΝ, όπου θα παραμείνει έως τις αρχές Νοεμβρίου 2017.

Είναι η πρώτη φορά μακριά από τη μόνιμη θέση ελλιμενισμού του, μετά το 1945 όπου ολοκλήρωσε την ενεργό του υπηρεσία.



Το θωρηκτό Αβέρωφ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης - Εντυπωσιακή υποδοχή

Μετά από πολλές δεκαετίες το ιστορικότερο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού πλέει μακριά από την μόνιμη θέση ελλιμενισμού του στην μαρίνα Φλοίσβου στο Τροκαντερό.