Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

θεσμικό πλαίσιο



Έρχεται νέο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών - Τι αλλάζει

«Επεξεργαζόμαστε και σύντομα θα τεθεί σε διαβούλευση ένα νέο θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης οφειλών, το οποίο θα αντικαταστήσει όλα τα επιμέρους εργαλεία ρύθμισης οφειλών που υπάρχουν σήμερα», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.



Τσίπρας: Η Ευρώπη να αποκτήσει ισχυρό θεσμικό πλαίσιο ώστε να στηρίζεται στα δικά της πόδια

"Είναι θετικό γεγονός ότι όλοι πια, αντιλαμβάνονται την ανάγκη η Ευρώπη να αποκτήσει ισχυρό θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορεί να στηρίζεται στα δικά της πόδια" δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕστο Ταλίν της Εσθονίας.



Αντιδράσεις προκαλεί η κατάργηση των e-εφαρμογών ταξί - Δικαστικά θα κινηθεί το Beat

Νέο πλαίσιο λειτουργίας στις εταιρείες που παρέχουν μεταφορικό έργο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και των αυτοκινητιστών ταξί επιθυμεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση, ικανοποιώντας το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί. 



Αχτσιόγλου: Διαπραγματευόμαστε και ελπίζουμε να αποκαταστήσουμε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις εργασιακές σχέσεις

Την αισιοδοξία ότι σύντομα θα επιτευχθεί η αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις, ώστε να βελτιωθεί η «δραματική κατάσταση στην αγορά εργασίας» και να παταχθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία, εξέφρασε η αρμόδια υπουργός, Έφη Αχτσιόγλου.