Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

θερμοκρασία



Το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας των 48,8°C στην ηπειρωτική Ευρώπη επιβεβαιώθηκε από τον ΟΗΕ

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) επιβεβαίωσε σήμερα το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας των 48,8°C που σημειώθηκε στις 11 Αυγούστου 2021 στη Σικελία έπειτα από ένα μακρύ πρωτόκολλο εξέτασης των δεδομένων και των εργαλείων μέτρησης που χρησιμοποιήθηκαν για τη διασφάλιση της επιστημονικής του εγκυρότητας.



Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών σε Φινλανδία και Σουηδία: Στους -43 ο υδράργυρος

Τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα κατέγραψαν η Σουηδία και Φινλανδία με τα θερμόμετρα να δείχνουν -40 βαθμούς Κελσίου καθώς ένα κύμα πολικού ψύχους σαρώνει τις σκανδιναβικές χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Kvikkjokk της Λαπωνίας ο υδράργυρος βούτηξε στους -43,6, όπως ανέφερε την Τετάρτη το μετεωρολογικό ινστιτούτο SMHI στην πλατφόρμα Χ.



Κλιματιστικό: Δείτε στους πόσους βαθμούς πρέπει να το βάζετε για να μην καίει πολύ ρεύμα

Το κλιματιστικό είναι ένας από τους πολύ συνηθισμένος τρόπος για να έχουμε θέρμανση στο σπίτι τις κρύες ημέρες του χειμώνα.

Αν δεν έχουμε ούτε καλοριφέρ, ούτε τζάκι, ούτε οποιαδήποτε άλλη πηγή θέρμανσης, ή έστω αν το προτιμάμε επειδή θεωρείται ένας πιο οικονομικός τρόπος θέρμανσης, τότε το κλιματιστικό στο ζεστό μπορεί να κάνει τη δουλειά του και να ζεστάνει το σπίτι.



Οι καπνοί από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη έριξαν 2,5 βαθμούς τη θερμοκρασία

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη το μεσημέρι της Τρίτης (3/8) σκέπασε με καπνούς την Αττική, επηρεάζοντας και τον καιρό.

 

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού - Πτώση θερμοκρασίας και βροχές από το μεσημέρι

Με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας μπαίνει ο Αύγουστος, αφού από το μεσημέρι του Σαββάτου οι υψηλές θερμοκρασίες θα αποτελέσουν παρελθόν.