Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

θεραπευτικές ιδιότητες



Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σταφυλιού

Το σταφύλι αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα όχι μόνο για τη γεύση του αλλά και για τις αμέτρητες θεραπευτικές του ιδιότητες.

Η σύστασή του αποδίδει λίγες θερμίδες, συγκεκριμένα τα 100 γραμμάρια παρέχουν μόλις 69 kcal, και είναι πλούσια πηγή μετάλλων όπως ο χαλκός, ο σίδηρος, το ασβέστιο και το μαγγάνιο.



Ρίγανη: Οι θεραπευτικές και θρεπτικές της ιδιότητες

Η ρίγανη έχει χρησιμοποιηθεί στην ιατρική και το μαγείρεμα για χιλιάδες χρόνια. Προσθέτει γεύση και άρωμα, ενώ έχει πολλά οφέλη και για την υγεία.

Ρίγανη: Οφέλη

Η ρίγανη χρησιμοποιείτο στην βοτανοθεραπεία ακόμα και από τους Αρχαίους Έλληνες. Ο Ιπποκράτης την χρησιμοποιούσε ως αντισηπτικό.



Οι θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας

Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει αναλγητικές αναπλαστικές, αποσμητικές, αντισηπτικές, εντομοαπωθητικές και χαλαρωτικές ιδιότητες.

Μάλιστα είναι από τα ελάχιστα αιθέρια έλαια που μπορούν να εφαρμοσθούν απευθείας στην επιδερμίδα.



Λιβάνι: Κάνει θαύματα σε 7 ημέρες! Δείτε τις θεραπευτικές του ιδιότητες!

Μπορεί το λιβάνι να είναι γνωστό περισσότερο από την εκκλησία και από… τα δώρα των τριών μάγων στο θείο βρέφος, όμως, φαίνεται ότι… διαθέτει ξεχωριστές θεραπευτικές ιδιότητες.



Οι θεραπευτικές ιδιότητες του αλατιού

Το αλάτι κάνει το δέρμα πιο μαλακό, εύπλαστο και μειώνει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και της κυτταρίτιδας. Λειτουργεί ως μια ενυδατική κρέμα για το ξηρό σκασμένο δέρμα και εξισορροπεί το λιπαρό δέρμα.