Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

θεος



Τι είναι η υπόκλιση;

Είναι η υπόκλιση στον Θεό. Υποκλινόμαστε στον Θεό και ο εχθρός μας ο διάβολος δεν το κάνει, δεν σκύβει ούτε το κεφάλι, ούτε τα γόνατα.

Δεν υποκλίνεται στον Κύριο. Όσοι υποκλίνονται στον Θεό, είναι εχθροί του διαβόλοι, ήτοι άνθρωποι του Θεού.



Η «κατοικία του Θεού» στα σπλάχνα της Παναγίας

Πόσα κείμενα έχουν γραφτεί για την Παναγία και πάλι είναι λίγα και πάντα θα είναι λίγα για να εγκωμιάσουν το τιμιώτατο Πρόσωπό της.

Όμως και οι άνθρωποι δεν θα σταματήσουμε ποτέ να κάνουμε το έργο αυτό, να μιλούμε για Εκείνη, να την υμνούμε, να την ευχαριστούμε για το μέγιστο γεγονός της Ενσάρκωσης του Λόγου, της Ενανθρώπησης του Χριστού.



Η γνώση του Θεού

Οι άνθρωποι πρέπει να είναι πεπαιδευμένοι. Ο άνθρωπος πρέπει να μαθαίνει ό,τι μπορεί. Όμως το σχολείο εκπαιδεύει μόνο το νου μας, δε μας διδάσκει πνευματικότητα. 

Οι περισσότεροι θεολόγοι που διδάσκουν στα σεμινάρια και στις θεολογικές μας σχολές δε ζουν σύμφωνα με ό,τι διδάσκουν.



Γ. Θεοφάνους: Η έμπνευση μας δίνεται από τον Θεό

Εντυπωσιακά σχόλια και εξαιρετικές κριτικές αποσπά το ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους με τίτλο «Παναγία – η Μητέρα του φωτός». Πρόκειται για μια σπουδαία παράσταση που παρουσιάστηκε το Φεβρουάριο στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας και προ ημερών στην Κύπρο.



Ο πράκτορας της KGB που έκανε μεταστροφή στον Θεό - Πώς η «συνάντησή» του με τον Άγιο θεοφάνη του άλλαξε τη ζωή!

Αυτή την εκπληκτική ιστορία την αποκάλυψε ένας πρώην υπάλληλος των Σοβιετικών Ειδικών Υπηρεσιών που έζησε ολόκληρη τη ζωή του στο εξωτερικό. Τώρα είναι συνταξιούχος και πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία, εξομολογείται και κοινωνεί αναφέρει ο π. Αλέξανδρος Dyachenko και συνεχίζει.



Ας καταφεύγουμε πάντοτε στο Θεό

Πως θα ελεηθούμε; Πως θα σωθούμε; Εγώ θα σας το πω˙ ας έχουμε πάντοτε μέσα στην ψυχή μας την προσευχή και τους καρπούς της, εννοώ δηλαδή την ταπεινοφροσύνη και την πραότητα.