Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

τερεζα



Η Τερέζα Μέι αποχωρεί από την θέση της αλλά όχι από την πολιτική

Η Τερέζα Μέι δήλωσε ότι σχεδιάζει να διατηρήσει τη βουλευτική έδρα της στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά την αποχώρησή της από την πρωθυπουργία.

 



Η Μέι ζητά αναβολή και την βοήθεια της αντιπολίτευσης για κάποια λύση

Νέα αναβολή στο Brexit προτίθεται να ζητήσει η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, όπως ανακοίνωσε η ίδια μετά τη μαραθώνια, επτάωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.



«Ακτινογραφία» της συμφωνίας για το Brexit από τρεις εφημερίδες

Μπορεί να πέτυχε τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, ωστόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι πιθανό να δει το ίδιο της το Κοινοβούλιο να την καταψηφίζει.



Η παρουσίαση της συμφωνίας για Brexit και οι αντιδράσεις - δύσκολη η θέση της Μέι

Επειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, η Βρετανία κατέληξε σε ένα προσχέδιο συμφωνίας με την ΕΕ για το Brexit.

Τα δύσκολα όμως τώρα αρχίζουν για την Τερέζα Μέι, αφού θα πρέπει να εξασφαλίσει τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου της, αλλά να περάσει το κείμενο και από το βαθιά διχασμένο κοινοβούλιο.



Brexit: «Ενδιάμεσος σταθμός» για την Μέι η σύνοδος κορυφής της ΕΕ στο Σάλτσμπουργκ

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θεωρεί την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας ως έναν «ενδιάμεσο σταθμό» στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, ο οποίος θα επιτρέψει στους ηγέτες της ΕΕ να συζητήσουν για πρώτη φορά τις προτάσεις της για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

 



Μέι: Θα συζητήσω όχι μόνο για το Brexit, αλλά και για ISIS - Ρωσία

Καθησυχαστικό τόνο χρησιμοποίησε η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι, προσερχόμενη στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ήττα της βρετανικής κυβέρνησης, την Τετάρτη, στη Βουλή των Κοινοτήτων, σε τροπολογία που αφορούσε το νομοσχέδιο για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε.