Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

τειχος



25 Πολιτείες στέλνουν ενισχύσεις στο Τέξας για να μην γκρεμίσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το τείχος με Μεξικό

Οι ΗΠΑ βρίσκονται στα πρόθυρα ενός δεύτερου εμφυλίου πολέμου καθώς 25 Πολιτείες (με Ρεπουμπλικανούς κυβερνήτες) στέλνουν ενισχύσεις από τις δικές τους Εθνοφρουρές στο Τέξας για να μην γκρεμίσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση το τείχος που προστατεύει τα σύνορα του με το Μεξικό.



Το Βερολίνο γιορτάζει την πτώση του Τείχους με μεγαλύτερο σκεπτικισμό από ποτέ

Το Βερολίνο γιορτάζει τα 30 χρόνια από την Πτώση του Τείχους του.

Χιλιάδες εκδηλώσεις, παραστάσεις, ξεναγήσεις, εκθέσεις, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις υποδέχονται ήδη τους επισκέπτες που εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο. Η αφορμή για γιορτή είναι σοβαρή και αδιαμφισβήτητη. Η διάθεση; Όχι τόσο…



Δραματικές εξελίξεις στις ΗΠΑ: Το διάγγελμα Ν.Τραμπ & η κήρυξη έκτακτης ανάγκης - Απειλές για υποβάθμιση τoυ αξιόχρεου!

Δραματικές εξελίξεις στις ΗΠΑ μετά το διάγγελμα Ν.Τραμπ προς το αμερικανικό Έθνος με το οποίο έθεσε προ των ευθυνών τους, τους Δημοκρατικούς, σε μια τελευταία κίνηση πριν την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Ο Τραμπ απειλεί για το τείχος: Το shutdown θα διαρκέσει μήνες ή και χρόνια

Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά με νύχια και με δόντια σήμερα το σχέδιό του για το τείχος στα «επικίνδυνα» νότια σύνορα των ΗΠΑ

Προειδοποίησε μάλιστα ότι είναι έτοιμος η μερική αναστολή λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών να διαρκέσει μήνες ή ακόμα και περισσότερο από έναν χρόνο.



ΗΠΑ προς Παλαιστίνιους: Μη πλησιάσετε το τείχος με το Ισραήλ

Ο Λευκός Οίκος προέτρεψε τους Παλαιστίνιους το βράδυ της Πέμπτης, ενώ απέμεναν ώρες πριν από μια νέα διαδήλωση σήμερα Παρασκευή στη Λωρίδα της Γάζας, να μην πλησιάσουν τον φράκτη στα σύνορα με το Ισραήλ, κατά μήκος του οποίου 18 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τα πυρά ισραηλινών στρατιωτών.



Λίβανος προς Ισραήλ: Το τέιχος στα σύνορα θα θεωρηθεί επίθεση

Το Ανώτατο Αμυντικό Συμβούλιο του Λιβάνου έδωσε εντολές σήμερα για να εμποδιστεί το Ισραήλ να κατασκευάσει ένα συνοριακό τείχος σε λιβανέζικο έδαφος, εν μέσω κλιμακούμενων εντάσεων με αφορμή τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών.