Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

τεχνητή νοημοσύνη



To ρομπότ Σοφία είπε ότι η Κρήτη θα μπορούσε να είναι «αυτόνομο κρατίδιο»

Το Ρομπότ Σοφία απεφάνθη πως η Κρήτη θα μπορούσε να είναι ένα αυτόνομο κρατίδιο, εξαιτίας της αυτάρκειας που φαίνεται να παρουσιάζει το νησί σε μια σειρά από τομείς.



Στη Θεσσαλονίκη το διάσημο ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης Sophia

Η Sophia είναι ένα πιο διάσημο ανθρωποειδές ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης. Σήμερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε προγραμματιστεί να έχει συνομιλία με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο της έκθεσης BEYOND.



Champions League: Η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει τους νικητές μέχρι το 2103

Η τεχνητή νοημοσύνη προβλέπει τους νικητές του Champions League μέχρι το 2103 και οι προβλέψεις της κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Οι γνωστοί και τα ονόματα έκπληξη



Έξω φρενών ο Έλον Μασκ με Βραζιλιάνο δικαστή που έκλεισε ύποπτους λογαριασμούς στο «Χ»

Έξω φρενών έγινε ο Έλον Μασκ με Βραζιλιάνο δικαστή που έκλεισε ύποπτους λογαριασμούς για διάδοση fake news στην πλατφόρμα «Χ» του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου.



Ηράκλειο: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε 13χρονο που παραποίησε φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών

Ένα 13χρονο αγόρι από τον νομό Ηρακλείου παραποίησε φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών με αποτέλεσμα να του ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.



Guardian: Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης του Ισραήλ «Lavender» επιλέγει στόχους για βομβαρδισμό της Γάζας

Εξελιγμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης,  εντόπισε αυτόματα μέσω τράπεζας δεδομένων 37.000 στόχους  για το βομβαρδισμό της Γάζας, σύμφωνα με  τον βρετανικό «Guardian».

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ονομάζεται «Lavender» και έδωσε τη δυνατότητα στους ισραηλινούς στρατιωτικούς να σκοτώσουν πολλούς Παλαιστίνιους στους πρώτους μήνες του πολέμου.