Τετάρτη 09 Οκτωβρίου 2024 -

πλαστικές σακούλες

 

Συναγερμός για τον Ειρηνικό Ωκεανό που «πλημμύρισε» από 79.000 τόνους πλαστικών

Συναγερμό προκάλεσε στους επιστήμονες η διαπίστωση ότι στον Ειρηνικό Ωκεανό «ταξιδεύουν» 79.000 τόνοι πλαστικών καλύπτοντας μια έκταση 1,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πρόκειται για μια έκταση δύο φορές το μέγεθος της Γαλλίας, διαπίστωση που επιβεβαιώνει την ανησυχία των επιστημόνων ότι οι ωκεανοί «πνίγονται» από τρισεκατομμυριά κομματιών πλαστικού.



Ξεχάστε όσα ξέρατε για τις πλαστικές σακούλες - Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Τέλος οι δωρεάν πλαστικές σακούλες από την πρώτη του χρόνου.

Τρία λεπτά του ευρώ συν ΦΠΑ 24% θα καλούνται να πληρώσουν από την 1η Ιανουαρίου 2018 οι καταναλωτές που θα αγοράζουν πλαστικές σακούλες για τη μεταφορά προϊόντων ή εμπορευμάτων. Συνολικά θα προκύπτει επιβάρυνση 3,72 λεπτών ανά σακούλα.



Τέλος από 1η Ιανουαρίου η πλαστική σακούλα

Από τις αρχές της νέας χρονιάς παύει η δωρεάν διάθεση λεπτών πλαστικών σακουλών από σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα και θεσπίζεται ανταποδοτικό περιβαλλοντικό τέλος για κάθε αγορά πλαστικής σακούλας από τους καταναλωτές, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.



Περαστικοί σώζουν νεογέννητο που εγκαταλείφθηκε τυλιγμένο σε πλαστικές σακούλες!

Τη συγκινητική στιγμή που περαστικοί έσωσαν από βέβαιο θάνατο ένα νεογέννητο μωράκι, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί στο δρόμο τυλιγμένο σε πλαστικές σακούλες, κατέγραψε ένας από τους σωτήρες του βρέφους στις Φιλιππίνες, με το βίντεο να κάνει σήμερα τον γύρο του διαδικτύου. 



Στη Βουλή το νομοσχέδιο για ανακύκλωση και πλαστικές σακούλες

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο νομοσχέδιο, το οποίο έρχεται να εναρμονίσει τη χώρα μας με το δίκαιο της ΕΕ, τις εθνικές πολιτικές επιλογές που προκύπτουν από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), αλλά και τις ευρωπαϊκές οδηγίες, που ως βασικούς στόχους έχουν θέσει την επαναχρησιμοποίηση, την ανάκτηση, και την ανακύκλωση των απορριμμάτων.