Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024 -

ετεπ



Καστέλι: Διαπραγματεύσεις με την ΕΤΕπ για δάνειο 180 εκατ. ευρώ

Σε διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την σύναψη δανείου ύψους 180 εκατ. ευρώ, με το οποίο θα καλύψει τη χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου στην κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι βρίσκεται το υπουργείο Υποδομών.

Στην εταιρεία παραχώρησης που θα συσταθεί για το νέο αεροδρόμιο, η συμμετοχή του θα ανέλθει σε 46%.



ΕΤΕπ: Η κοινωνική ένταξη πρέπει να γίνει μέρος της οικονομικής πολιτικής

Σε μια εποχή η οποία χαρακτηρίζεται από τις αυξανόμενες ανισοτήτες σε όλη την Ευρώπη, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) έκρουσαν από κοινού τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας η κοινωνική ένταξη να γίνει ένα ζωτικό μέρος της οικονομικής πολιτικής της ΕΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας EurActiv.com .



Χαμός μεταξύ Μπουτάρη- Καλαφάτη για το δάνειο από την ΕΤΕπ

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης. 

Αφορμή αποτέλεσε η συζήτηση για την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της σύναψης δανείου ύψους 20 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. 



ΕΤΕπ: Δάνειο 50 εκατ. ευρώ στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμφώνησε να χορηγήσει δάνειο 50 εκατ. ευρώ για να στηρίξει την παροχή χρηματοδοτήσεων από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα σε επιλέξιμα επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης στην Ελλάδα.



Τσίπρας: Να μην αμφισβητηθεί το θετικό μομέντουμ

Για «θετικό μομέντουμ» το οποίο δεν πρέπει να χαθεί έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι πρέπει να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

«Το 2017 η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την ενεργοποίηση του Υπερταμείου Συνεπενδύσεων (Equity Fund of Funds).



ΕΤΕπ: Παρατείνεται το πρόγραμμα χρηματοδότησης των ελληνικών εξαγωγών

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) παρέτεινε το ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου και των εξαγωγών της Ελλάδας, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.