Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

ορμπαν



Η Ουγγαρία ζητά να εξαιρεθεί από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί ασύλου

Η Ουγγαρία ενημέρωσε στην αρχή της εβδομάδας τις Βρυξέλλες σχετικά με την βούλησή της να εξαιρεθεί από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης περί ασύλου, ακολουθώντας την Ολλανδία, μία διαδικασία που δεν έχει μεγάλες πιθανότητες να τελεσφορήσει.



Καταιγίδα Μπόρις: Ο Ορμπάν ακύρωσε την ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο ούγγρος πρωθυπουργός που επρόκειτο να εκφωνήσει την Τετάρτη ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου στο πλαίσιο της εναλλασσόμενης προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα πως ακυρώνει την ομιλία του αυτή λόγω της καταιγίδας Μπόρις που πλήττει την κεντρική Ευρώπη.



Η Βουδαπέστη λέει πως «εκβιάζεται» από την Ουκρανία σχετικά με τις ροές πετρελαίου

Στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία ότι εκβιάζει την Ουγγαρία και τη Σλοβακία σταματώντας τις παραδόσεις πετρελαίου καθώς οι δύο χώρες σταμάτησαν να παραλαμβάνουν πετρέλαιο από τον ρωσικό πετρελαϊκό όμιλο Lukoil.



Όρμπαν: «Ο Ν.Τραμπ επέζησε από την επίθεση επειδή ο Θεός έχει σχέδια μαζί του για να προωθήσει την ειρήνη»

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε σήμερα ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο έγιναν στόχος επιθέσεων λόγω των «αντιπολεμικών απόψεών» τους.

Ο Β.Ορμπάν είναι σύμμαχος τόσο του Φίτσο, που δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς στα μέσα Μαΐου όσο και του Τραμπ, που δέχθηκε δολοφονική επίθεση στις 13 Ιουλίου.



Όρμπαν: Ο Τραμπ είναι έτοιμος να ενεργήσει ως μεσολαβητής για την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να ενεργήσει «αμέσως» ως μεσολαβητής για την ειρήνη στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, αν εκλεγεί τον Νοέμβριο, ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν σε επιστολή του προς τους ηγέτες της ΕΕ.



ΗΠΑ: Τι συζήτησαν Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βίκτορ Όρμπαν – «Στο τραπέζι» ΕΕ και Ουκρανία

Ο πρώτος που συνάντησε ο Τούρκος πρόεδρος στην Ουάσιγκτον ήταν ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν.