Υγιεινές τηγανητές πατάτες; Γίνεται, αν το κάνετε με τον σωστό τρόπο
9
Οκτωβρίου
2017
- 07:39
Τελευταία τροποποίηση στις 9 Οκτωβρίου, 2017 - 07:39
Το ακρυλαμίδιο είναι μια νευροτοξική και πιθανώς καρκινογόνος ουσία για τον άνθρωπο.
Παράγεται όταν κάποια τρόφιμα μαγειρευτούν σε υψηλή θερμοκρασία (π.χ. τηγάνισμα).
Σχηματίζεται κατά την αντίδραση ενός αμινοξέος, της ασπαραγίνης, με σάκχαρα, όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη, σε υψηλές θερμοκρασίες.