Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

θάλασσα



Εντοπίστηκε σκάφος με 22 μετανάστες νότια της Γαύδου

Σκάφος με 22 μετανάστες εντοπίστηκε 37 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικές Αρχές Παλαιόχωρας, Αγίας Γαλήνης και Σφακίων, ενημερώθηκαν για την ύπαρξη ενός μικρού ξύλινου πλοιαρίου στη συγκεκριμένη περιοχή, και ζητήθηκε η συνδρομή για βοήθεια και διάσωση.



Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η κατάσταση με τα νεκρά ψάρια στον Βόλο

Αίσθηση προκαλούν οι αποκαρδιωτικές εικόνες της οικολογικής καταστροφής στον Βόλο με τους τόνους νεκρών ψαριών να έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο που έχει τοποθετηθεί το δίχτυ προστασίας του Παγασητικού.



Ηλικιωμένος εντοπίστηκε νεκρός σε παραλία του Πηλίου – Υπέστη ανακοπή ενώ κολυμπούσε

Ανακοπή καρδιάς υπέστη ένας 70χρονος άνδρας το πρωί της Τετάρτης, ενώ κολυμπούσε στη Μηλίνα Πηλίου. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thenewspaper.gr, Λουόμενοι άμεσα ενημέρωσαν το ΕΚΑΒ, αλλά παρά τις προσπάθειες των διασωστών και τη χρήση απινιδωτή ο άνδρας κατέληξε.

 



Συμβουλές για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πνιγμών στη θάλασσα

Έκκληση για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των πνιγμών στην Ελλάδα απευθύνει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε και τη μαζική παρουσία πολιτών και τουριστών στις παραλίες της Ελλάδας.



Βραζιλία: Καρχαρίες βρέθηκαν θετικοί στην… κοκαΐνη

Θετικοί στην… κοκαΐνη βρέθηκαν 13 καρχαρίες αιχμηρού ρύγχους που εξετάστηκαν από θαλάσσιους βιολόγους κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο στα ανοικτά της Βραζιλίας.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε πως είχαν υψηλά επίπεδα κοκαΐνης στους μύες και το συκώτι τους.



Γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα στο Ρέθυμνο

Ένας ακόμη πνιγμός σημειώθηκε στις θάλασσες της Κρήτης, με μια γυναίκα να ανασύρεται νεκρή.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Τρίτης όταν μία 71χρονη την ώρα που κολυμπούσε σε παραλία του Ρεθύμνου έχασε τις αισθήσεις της.

Όπως αναφέρει το cretapost, στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε την άτυχη γυναίκα μεταφέροντάς την στο νοσοκομείο της πόλης.