Τετάρτη 01 Ιανουαρίου 2025 -

μαθηση



Τα οφέλη της γραφής με το χέρι για την υγεία του εγκεφάλου

«Οι νέοι δεν γράφουν πια καλλιγραφικά», είναι ένα συχνό παράπονο των ηλικιωμένων στην εποχή της κυριαρχίας του πληκτρολογίου.

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά που δεν γράφουν με το χέρι, χάνουν κάτι σημαντικό: Μέχρι να φτάσουν στο πανεπιστήμιο, η «συνδεσιμότητα» του εγκεφάλου τους μπορεί να είναι ασθενέστερη από αυτή των παιδιών που γράφουν τακτικά.



Πως να θυμάστε όλα όσα διαβάζετε

Το ζήτημα της απομνημόνευσης είναι κάτι που προβληματίζει και ενίοτε ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους, από φοιτητές που θέλουν να αποστηθίσουν κάποιο μάθημα μέχρι απλούς αναγνώστες που διαβάζουν κάτι και δυσκολεύονται αργότερα να το ανακαλέσουν στη μνήμη τους.



Πράγματα που μάθαμε στο σχολείο και σήμερα δεν ισχύουν

Είναι γεγονός ότι η επιστήμη και η τεχνολογία καλπάζουν στις μέρες μας, συμπαρασύροντας γνωσιακές βεβαιότητες του παρελθόντος με τη μορφή χιονοστιβάδας.

Πράγματα που άλλοτε ήταν ακλόνητες αλήθειες σήμερα λογίζονται μύθοι ή απλώς αλήθειες που δεν αποκάλυπταν την πλήρη εικόνα.



Η εκπληκτική συμβουλή του Αϊνστάιν στον γιο του για να μαθαίνει το οτιδήποτε!

Το 1915, σε ηλικία τριάντα έξι ετών, ο Αϊνστάιν ζούσε στο Βερολίνο, ενώ η εν διαστάσει σύζυγός του, Mileva, και οι δύο γιοι τους, Hans Albert Einstein και Eduard «Tete» Αϊνστάιν, ζούσαν στην Βιέννη.



Τα 8 πράγματα που μάθαμε λάθος στο σχολείο!

Μάλλον κάποια πράγματα δε μας τα μάθανε σωστά. Μια λίστα το περιεχόμενο της οποίας θα μας εκπλήξει.

1) Ο Αϊνστάιν ήταν κακός μαθητής

Γενιές παιδιών μεγαλώσανε με την πεποίθηση ότι ο νομπελίστας φυσικός δεν τα κατάφερνε καλά στο σχολείο. Στην πραγματικότητα τα πήγαινε πολύ καλά, ιδιαίτερα στη φυσική και τα μαθηματικά!

2) Στα ποντίκια αρέσει το τυρί



Μόνο 580 από τα 1.500 προσφυγόπουλα πήγαν στο σχολείο

Σε ζεστό κλίμα, με μεμονωμένα επεισόδια, που δεν αφορούν την πλειοψηφία, καθηγητές αλλά και γονείς υποδέχτηκαν χθες σε 16 σχολεία τα πρώτα προσφυγόπουλα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι.