Κίνδυνος: Μειώστε το αλάτι που καταναλώνετε. Το ανώτατο συνιστώμενο όριο
23
Οκτωβρίου
2024
- 14:51
Τελευταία τροποποίηση στις 23 Οκτωβρίου, 2024 - 14:54
Το αλάτι μπορεί να κάνει πιο νόστιμα τα φαγητά ωστόσο, όσο περισσότερο τρώμε, τόσο περισσότερο κινδυνεύουμε να αναπτύξουμε υπέρταση, καρδιοπάθεια και εγκεφαλικό.
Τα καλά νέα είναι πως η σταδιακή μείωσή του ωφελεί σημαντικά την υγεία, χωρίς να πλήττει την γεύση. Μελέτες έχουν δείξει πως μια μείωση της τάξης του 10% τον χρόνο δεν γίνεται αντιληπτή.