Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

κακοκαιρία



Να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ζητά ο δήμος Αγρινίου – Ανυπολόγιστες οι ζημιές από την κακοκαιρία «Κασσάνδρα»

Ανυπολόγιστες είναι οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Κασσάνδρα» στην Αιτωλοακαρνανία ενώ τη ζωή του έχασε ένας άνδρας, πατέρας ενός παιδιού.

Kτηνοτροφικές μονάδες οι οποίες λειτουργούσαν κοντά στον παραπόταμο που υπερχείλισε στην περιοχή Λεπενού έχουν εξαφανιστεί, ενώ σε πολλές από αυτές είναι ακόμη αδύνατη η πρόσβαση των ιδιοκτητών για να καταγράψουν τη ζημιές.



Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Αλλάζει δραματικά ο καιρός από το απόγευμα. Αναλυτική πρόγνωση

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής 04/10 και από τα βορειοδυτικά, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.



Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Cassandra

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) το μεσημέρι της Πέμπτης, σημειώνοντας πως η κύρια διαταραχή της κακοκαιρίας Cassandra περνά βόρεια της Ελλάδος, χωρίς ωστόσο να μας επηρεάζει σημαντικά.



Βρέφος πέντε μηνών και η γιαγιά του αγνοούνται στην Τοσκάνη από την κακοκαιρία

Κύμα κακοκαιρίας, που έπληξε την Τοσκάνη, προκάλεσε πλημμύρες και υπερχείλιση ποταμών, κυρίως στις ευρύτερες περιοχές της Πίζας και του Λιβόρνο.

Όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές, στην περιοχή Μοντεκατίνι Βαλ Ντι Τσέτσινα, όπου υπερχείλισε παραπόταμος, αγνοούνται ένα παιδί μόλις πέντε μηνών και η γιαγιά του.



Χάος στη βόρεια Ιταλία λόγω της κακοκαιρίας – 1.000 τουλάχιστον άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στην Εμίλια Ρομάνια

Σε τουλάχιστον 1.000 ανέρχονται οι άνθρωποι οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους τις τελευταίες ώρες στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια της Βόρειας Ιταλίας, εξαιτίας των ασταμάτητων βροχοπτώσεων που προκάλεσαν την υπερχείλιση σειράς ποταμών και χειμάρρων.



Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καιρό: Πού θα χτυπήσουν ισχυρές βροχές – «Διέλευση της διαταραχής και από την Αττική»

Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο καιρού, καθώς αναμένονται ισχυρές βροχές σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, με τον Θοδωρή Κολυδά να σημειώνει ότι η διαταραχή θα κάνει σύντομο πέρασμα και από την Αττική.

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, σημείωσε τα εξής: