Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024 -

εφορίες



Κατέβασαν ρολά οι ΔΟΥ: Τέλος εποχής για τις εφορίες όπως τις γνωρίζαμε έως σήμερα

Μπροστά σε μία από τις σημαντικότερες αναδιαρθρώσεις των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται η φορολογική διοίκηση στην Ελλάδα, με στόχο την πλήρη μετατροπή των παραδοσιακών διαδικασιών σε σύγχρονες και ψηφιοποιημένες υπηρεσίες.



Η ΠΟΥ-ΔΟΥ ανακοίνωσε κυλιόμενες στάσεις εργασίας στις εφορίες όλης της χώρας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ-ΔΟΥ), ανακοίνωσε την έναρξη κύκλου κυλιόμενων στάσεων εργασίας στις ΔΟΥ όλης της χώρας.

Βάσει των αποφάσεων:

Για την Τρίτη 16.7.24 προκηρύσσεται Στάση Εργασίας απ’ τις 11:30 έως τις 15:30 για τους Συλλόγους:



Ποιες ΔΟΥ ενοποιούνται σε Αττική και Θεσσαλονίκη – Ιδρύονται Υπηρεσίες Φορολογικής Εξυπηρέτησης

Συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς η μεγάλη οργανωτική αναδιάρθρωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και η μετάβασή της στο νέο μοντέλο λειτουργίας της, που παρουσίασε στις αρχές του έτους ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής.

Βασικά στοιχεία του νέου μοντέλου αποτελούν:



Προσοχή: Μόνο με ραντεβού οι φορολογούμενοι στις ΔΟΥ για εκκρεμείς υποθέσεις τους

Μόνο με ραντεβού θα μπορούν να προσέρχονται φορολογούμενοι ή οι νόμιμοι εκπρόσωποί τους για λόγους που σχετίζονται με εκκρεμή υπόθεσή τους στα Τμήματα Ελέγχου των Δ.Ο.Υ., στα Ελεγκτικά Κέντρα (ΚΕ.ΜΕ.ΕΠ., ΚΕ.ΦΟ.ΜΕ.Π.), στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Δ.Ε.Δ.) και στις Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.).



Κλειστές οι εφορίες στις 2, 3 και 4 Ιανουαρίου

Κλειστές θα είναι οι εφορίες στις 2, 3 και 4 Ιανουαρίου σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.



Κλειστές οι εφορίες την πρώτη εβδομάδα του 2019

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι, για την υλοποίηση του έργου που αφορά στην εφαρμογή της νέας οικονομικής ταξινόμησης εσόδων του λογιστικού σχεδίου της Γενικής Κυβέρνησης, που θα ισχύσει από την 1.1.2019, οι Δ.Ο.Υ.