Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026 -

ΕΛΓΑ



Το μπλόκο των Μαλγάρων αποφάσισε ότι ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης δεν θα βρεθεί στο Μεγάρο Μαξίμου

Οριστικοποιήθηκαν και νανακοινώθηκαν τα μέλη της αντιπροσωπείας από τα μπλόκα των αγροτών που θα πάρουν μέρος στην  συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ερχόμενη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.



Η κυβέρνηση ζητά να παραμείνουν όλοι οι δρόμοι ανοιχτοί και να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός εκπροσώπων και χωρίς παραβατική συμπεριφορά

Η συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και πανελλαδικής Επιτροπής για να καθίσουν οι αγρότες που δεν είχαν προσέλθει την Τρίτη στο Μαξίμου, στο τραπέζι του διαλόγου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «έκλεισε» και το ραντεβού θα γίνει την Δευτέρα, στη μία το μεσημέρι.



Οι επόμενες κινήσεις των αγροτών θα αποφασιστούν τη νέα πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, στον Παλαμά Καρδίτσας

Βανδαλισμένα βρήκαν τα τρακτέρ τους αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, που συμμετείχαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι άγνωστοι έγραψαν με μπλε και κόκκινη μπογιά τη λέξη «προδότης» πάνω στα τρακτέρ, ενώ προχώρησαν και στο σκάσιμο των ελαστικών τους.



«Πράσινα Φανάρια»: «Εμείς σεβόμαστε την όποια άποψη των άλλων μπλόκων και δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε εσωτερικές τους αποφάσεις»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε αντιπροσωπείες των αγροτών στη σκιά της απόφασης της Πανελλαδικής Επιτροπής να μην προσέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς υποστηρίζει ότι δεν εκπροσωπείται όλος ο αγροτικός κόσμος.



Στόχος των αγροτών είναι να εξαντληθεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο, κυρίως στο κόστος του ρεύματος και του πετρελαίου

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις συνατήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες που θα γίνει αύριο, Τρίτη. 

Δύο επιτροπές προς το παρόν, είναι προγραμματισμένο να περάσουν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου στις 13:00 και στις 15:00 αντίστοιχα.



Η κυβέρνηση βάζει αυστηρό πλαίσιο με όρους την εκπροσώπηση όλων των μπλόκων και τον τερματισμό των κινητοποιήσεων

Στην πανελλαδική σύσκεψη , οι εκπρόσωποι από περισσότερα από 50 αγροτικά μπλόκα αποφάσισαν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό την Τρίτη 13 Ιανουαρίου.

Οι αγρότες ζητούν να κρατηθούν πρακτικά στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ τα τρακτέρ θα παραμείνουν στα μπλόκα, αφήνοντας όμως τους δρόμους ανοιχτούς.