Χορταστική ομελέτα με ντομάτα και κρεμμύδια
Παραδοσιακή συνταγή για ομελέτα με ντομάτα και κρεμμύδια από την Κω.
Υλικά
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
5 φρέσκα αβγά
3 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Παραδοσιακή συνταγή για ομελέτα με ντομάτα και κρεμμύδια από την Κω.
Υλικά
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
5 φρέσκα αβγά
3 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πολλά μέρη της Ελλάδας και δεκάδες χωριά της κρύβουν ενδιαφέρουσες ιστορίες που συνήθως τις μαθαίνουμε όταν τα επισκεφθούμε με αφορμή μια εκδρομή. Τότε συνειδητοποιείς πόσο ενδιαφέροντα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν στα πιο μικρά και άγνωστα μέρη της Ελλάδας που σε περιμένουν να τα εξερευνήσουν. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με ένα ελληνικό χωριό που έχει κάτι το ξεχωριστό.
Έχει συμβεί σε όλους μας να καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι και λίγα λεπτά μετά να είναι σαν να είδαμε μόλις Το Ημερολόγιο!
Συστατικά
200 γρ. φάβα
1.400 γρ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 µεγάλο κρεµµύδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
30 γρ. βαλσαµικό ξίδι
σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο, για γαρνίρισµα
Κρεμμύδια συνολικού βάρους 25 τόνων, τα οποία είχαν προέλευση από την Ισπανία, δέσμευσαν οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.
Όλοι μας έχουμε νιώσει αυτή την περίεργη αίσθηση όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια, να αισθανόμαστε τσούξιμο και να δακρύζουμε.