Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

κοπτες



Αίγυπτος: Νεκροί τρεις τζιχαντιστές των αιματηρών επιθέσεων εναντίον Κοπτών

Τρεις τζιχαντιστές οι οποίοι φέρονται να είχαν πάρει μέρος στις επιθέσεις εναντίον της μειονότητας των Κοπτών στην Αίγυπτο σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης της αστυνομίας στο νότιο τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.



Σβηστός ο Πύργος του Άιφελ, σε ένδειξη συμπαράσταση στους Κόπτες της Αιγύπτου

Ο Πύργος του Άιφελ θα βυθιστεί στο σκοτάδι απόψε, σε μια συμβολική κίνηση προκειμένου το Παρίσι να τιμήσει τη μνήμη...των θυμάτων της σημερινής πολύνεκρης επίθεσης στην Αίγυπτο, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.



Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε Κόπτες χριστιανούς

Το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα ότι μαχητές του πραγματοποίησαν την χθεσινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς, σύμφωνα με ανακοίνωση.



Αίγυπτος: Οι λόγοι που ο ISIS επιτίθεται στους Κόπτες της χώρας

Μετά την υποχώρησή τους στο Ιράκ και τη Συρία, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) με τη διπλή επίθεσή τους εναντίον δύο εκκλησιών κοπτών στις 9 Απριλίου 2017 και το θάνατο 45 χριστιανών είναι προφανές ότι έστρεψαν την προσοχή τους στην Αίγυπτο, εκτιμούν οι ειδικοί, όπως άλλωστε επιβεβαιώνεται και από τη σημερινή επίθεση (26/5) σε λεωφορείο που μετέφερε χριστιανούς σε μοναστήρι



Ενοπλη επίθεση στην Αίγυπτο σε Χριστιανούς Κόπτες με τουλάχιστον 28 νεκρούς (ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μετά το μακελειό στην Αίγυπτο με την σφαγή 28 Χριστιανών Κοπτών, η κυβέρνηση της χώρας βομβαρδίζει την ανατολική Λιβύη.

Oι ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου πλήττουν στόχους τζιχαντιστών ως αντίποινα για τη νέα επίθεση εναντίον ενός λεωφορείου που μετέφερε χριστιανούς κόπτες, όπου έχασαν την ζωή τους 28 άνθρωποι, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι.



Αλεξάνδρεια: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης τα επίθεσης στην εκκλησία

Τον 31χρονο Μαχμούντ Χασάν Μουμπάρακ Αμπντουλάχ, κάτοικο της επαρχίας Σουέζ, ταυτοποίησαν οι αιγυπτιακές αρχές ως τον βομβιστή - καμικάζι, δράστη της επίθεσης στην εκκλησία Κοπτών στην Αλεξάνδρεια την περασμένη Κυριακή.