Τρίτη 08 Οκτωβρίου 2024 -

Αγίας Ελένης



Η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας προσκύνησε το ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης

Την επιθυμία να προσκυνήσει το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης και τον Τίμιο Σταυρό εξέφρασε η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, η οποία το μεσημέρι της Κυριακής πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στον ιερό ναό Αγίας Βαρβάρας του ομώνυμου Δήμου Αττικής.



Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος προσκύνησε τα λείψανα της Αγίας Ελένης

Προσκύνημα στο ιερό λείψανο της Αγίας Ελένης στον ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμου δήμο, πραγματοποίησε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από την σύζυγό του Άννα- Μαρία και τον γιό τους Παύλο.



Περισσότεροι από 150.000 πιστοί προσκύνησαν το σκήνωμα της Αγίας Ελένης

 

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται η προσέλευση των πιστών στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο δήμο της Αττικής, προκείμενου να προσκυνήσουν το σκήνωμα της Αγίας Ελένης της Ισαπόστολου, το οποίο μεταφέρθηκε για πρώτη φορά από τη Βενετία στην Ελλάδα και εκτίθεται εκεί από τις 15 Μαΐου, μαζί με μέρος από το τίμιο ξύλο.



Zωντανή Μετάδοση: Εσπερινός ενώπιον των λειψάνων της Αγίας Ελένης

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τον Εσπερινό από τον ιερό προσκυνηματικό ναό Αγίας Βαρβάρας, όπου φιλοξενούνται τα ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης που μεταφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Βενετία στην Αθήνα.



Στην Ελλάδα τα λείψανα της Αγίας Ελένης στις 14 Μαΐου

Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα θα παρακολουθήσουν την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που θα φθάσει από τη Βενετία στην Αθήνα την Κυριακή 14 Μαΐου.

Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται. Μεταφέρθηκε εκεί από την Κωνσταντινούπολη το 1211 μ.Χ.



Στην Ελλάδα για πρώτη φορά στην ιστορία το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης

Την έλευση του ιερού σκηνώματος της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, από τη Βενετία στην Αθήνα τον Μάιο, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπος Φαναρίου Αγαθάγγελος.