Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 2024 -

τηλεπικοινωνιες



Τηλεπικοινωνίες: Ποιοι και πότε δικαιούνται αποζημίωση

Νέες αλλαγές στην καθημερινότητα των χρηστών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών φέρνουν οι ρυθμίσεις της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Από την 1η Οκτωβρίου ισχύει το δεύτερο στάδιο των ρυθμίσεων που προβλέπονται στον Κανονισμό Γενικών Αδειών της ΕΕΤΤ,ο οποίος δημοσιεύθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.



ΗΠΑ-Βρετανία βάζουν στο στόχαστρο την κινεζική ZTE

Οι εντάσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο βάζουν στο στόχαστρο τον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλιασμού ZTE. Η εταιρεία μπαίνει, όμως, παράλληλα στο μικροσκόπιο και των Βρετανών. 



Τα τρία καυτά «μέτωπα» στις τηλεπικοινωνίες το 2017

Οι εξελίξεις στη Cyta Ελλάδος αλλά και στη Forthnet, όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τις επενδύσεις στις υποδομές επόμενης γενιάς αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ατζέντα της εγχώριας τηλεπικοινωνιακής αγοράς για το 2017.



Πορτογαλία: Κατά του νόμου για παρακολούθηση τηλεπικοινωνιών το Συνταγματικό Δικαστήριο

Κατά του νόμου που δίνει άδεια στις μυστικές υπηρεσίες να αποκτούν πρόσβαση στα τηλεπικοινωνιακά μεταδεδομένα (ώρα κλήσης, διάρκεια και αριθμός που εκλήθη), στο πλαίσιο των προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τάχθηκε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας.