Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 -

τυφλος



Πέθανε ο πρώτος σκύλος-οδηγός τυφλών στην Ελλάδα

Ο πρώτος σκύλος-οδηγός τυφλών στην Ελλάδα πέθανε το βράδυ της Τρίτης, έχοντας συμπληρώσει 16 χρόνια ζωής.

Την είδηση δημοσίευσε με ανάρτηση στο Facebook η ιδιοκτήτρια του σκυλιού, Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου.



Ανεστάλη ο πλειστηριασμός ακινήτου τυφλού με αναπηρία

Πρόκειται για πλειστηριασμό που θα διεξαγόταν σε συμβολαιογραφικό γραφείο στη Ναυάρχου Νικοδήμου,ο «οποίος είχε ήδη ανασταλεί  σύμφωνα με τον  Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου.



Απλά ντροπή: Βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτι τυφλού, που νοσηλεύεται με εγκεφαλικό

Πρόκειται για μία υπόθεση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά, ενώ μιλάμε για ένα τεράστιο πρόβλημα που τείνει να γίνει εφιάλτης.



Συγκινεί 29χρονος τυφλός με διακρίσεις: Η αναπηρία στην Ελλάδα είναι ένα ακριβό άθλημα

Μαχητή της ζωής θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει τον επικεφαλής της νεολαίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, Βαγγέλη Αυγουλά, που με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού, σε συνέντευξη που παραχωρεί στο Πρακτορείο Fm, ξετυλίγει με τον δικό του πολύ ιδιαίτερο τρόπο τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης στην χώρα μας.



Τυφλός skater αποδεικνύει ότι στη ζωή μπορούμε να κάνουμε τα πάντα

Ο Dan Mancina διαγνώστηκε σε νεαρή ηλικία με μελαγχρωστική αμφιβληστροειδοπάθεια, γεγονός που στα 29 του χρόνια στέρησε την όραση του. Αυτό όμως ήταν το μόνο που στερήθηκε…



Ο γιος μου γύρισε από τη Βόρεια Κορέα τυφλός, κουφός και έβγαζε ουρλιαχτά

Οι γονείς του Ότο Βάρμπιερ, του αμερικανού φοιτητή που φυλακίστηκε στη Βόρεια Κορέα και επέστρεψε σε τραγική κατάσταση και σε κώμα στις ΗΠΑ, όπου πέθανε λίγες ημέρες αργότερα, μίλησαν για πρώτη φορά για το τι αντίκρισαν όταν είδαν το παιδί τους μετά από σχεδόν 18 μήνες σε φυλακή της χώρας του Κιμ Γιονγκ Ουν.