Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 -

χαμας



Γκουτέρες για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου: Ήρθε η ώρα για την απελευθέρωση των ομήρων και να σωπάσουν τα όπλα

Το μήνυμα πως ήρθε η ώρα για την απελευθέρωση των ομήρων, να σωπάσουν τα όπλα, να σταματήσει ο πόνος που έχει σκεπάσει την περιοχή και ότι είναι ώρα για ειρήνη, διεθνές δίκαιο και δικαιοσύνη, στέλνει σε μήνυμά του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Μάλιστα, εξέφρασε εκ νέου τη δέσμευση για την επίτευξη αυτών των στόχων.



ΗΠΑ: «Τίναξαν τα ταμεία» οι Αμερικάνοι – Πάνω από 18 δισεκατομμύρια δολάρια η βοήθεια στο Ισραήλ

Σύμφωνα με έκθεση του Πανεπιστήμιου του Brown με θέμα «Κόστος Πολέμου», οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δαπανήσει σχεδόν 18 δισεκατομμύρια δολάρια για παροχή εξοπλισμού και στρατιωτικής αρωγής προς το Ισραήλ, από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.



Νετανιάχου: «Ζήσαμε τρομερή σφαγή πριν από ένα χρόνο και σταθήκαμε όρθιοι ως λαός σαν λιοντάρια»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα, στη διάρκεια τελετής που σηματοδότησε την πρώτη επέτειο της χωρίς προηγούμενο επίθεσης του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος, πως το Ισραήλ έχει την υποχρέωση να φέρει πίσω τους ομήρους.



Η 7η Οκτωβρίου αποτελεί για το Ισραήλ μια μαύρη επέτειο

Ο ΟΗΕ με ανακοίνωση του ανέφερε πως η χρονιά που πέρασε για τη Μέση Ανατολή ηταν «ατελείωτη τραγωδία», με αφορμή την πρώτη μαύρη επέτειο από τη φονική και πρωτοφανή επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.



Politico: Ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ είναι το Ιράν

Οι ηγέτες του Ισραήλ θεωρούν ότι έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, που ξεπερνά κατά πολύ την καταστροφή της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, αναφέρει σε ανάλυσή του το Politico.



Ο επικεφαλής της Χαμάς ευχαρίστησε τη Χεζμπολάχ σε επιστολή του προς τον Νασράλα

Ο Γιαχία Σινουάρ, επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, ευχαρίστησε τον επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα για τη στήριξη του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος προς τους Παλαιστίνιους στη σύγκρουση με το Ισραήλ.