Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024 -

Ταϋγετος



Ένα αξέχαστο ταξίδι στην ιστορική καστροπολιτεία του Μυστρά

Ο Μυστράς είναι ένα ιδιαίτερο μέρος και αυτό το καταλαβαίνει κανείς με το που πατάει το πόδι εδώ. Είναι η αύρα του, η ατμόσφαιρά του, η ίδια η ιστορία του, αλλά και το μέρος συνολικά που κάνουν τον Μυστρά ξεχωριστό ως προορισμό.



"Στα δύο" κόπηκε ο Ταΰγετος: Μεγάλες καταστροφές

Πολλαπλά τα προβλήματα που καταγράφονται στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, με μείζονος σημασίας αυτό που αφορά την κατολίσθηση και τη μεγάλη καταστροφή που υφίσταται ο δρόμος Σπάρτης – Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου.



Ταΰγετος

Ο Ταΰγετος δεν είναι από τα μέρη που τα στριμώχνεις σε ένα τετραήμερο. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες, τα χωριά πολλά, και τα πράγματα που έχεις να δεις και να κάνεις άλλα τόσα: αξιοθέατα, μονοπάτια, φαράγγια, γευσιγνωσίες και διαδρομές με τα πόδια, με τα ποδήλατα ή με το αυτοκίνητο.



Ένα δώρο της φύσης στη σκιά του Ταΰγετου

Μέσα στις τόσες γοητευτικές γωνιές της Μάνης, στη νότια Πελοπόννησο, η Καρδαμύλη αποτελεί την πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή της τοπικής ομορφιάς. Καταπράσινο τοπίο με φόντο τα γαλανά νερά, άγριοι χρυσοπράσινοι ελαιώνες, απάνεμα λιμανάκια και στο φόντο χιονοσκεπείς βουνοκορφές, από αυτές τις αντιθέσεις φτιάχνεται στην Καρδαμύλη ένα συναρπαστικό ψηφιδωτό.



Βρέθηκε ο σκελετός του καθηγητή Δημήτρη Λιαντίνη στον Ταϋγετο

Δημήτρης Νικολακάκος ή Λιαντίνης καθηγητής φιλοσοφίας. Γεννήθηκε στην Πολοβίτσα Λακωνίας στις 23 Ιουλίου 1942. Σπούδασε κλασσικές γνώσεις, Ίωνες φυσικούς και ανθρωπολογία.